Lecţia de prevenire. Elevii, învăţaţi de poliţişti cum să evite conflictele

Lecţia de prevenire. Elevii, învăţaţi de poliţişti cum să evite conflictele

Oamenii legii, alături de elevi FOTO IPJ Călăraşi

Poliţiştii de prevenire, alături de jandarmi, pompieri şi colegii de la frontieră au distribuit mesajul siguranţei în şcolile de pe raza municipiului Călăraşi. Subiectele aduse în atenţia elevilor au fost prevenirea faptelor antisociale în unităţile de învăţământ, prevenirea traficului de persoane, a consumului de droguri cât şi a victimizării din infracţiuni şi situaţii de urgenţă.


Tinerii au primit sfaturi cu privire la siguranţa deplasări către şcoală sau casă, fiind atenţi la mediul înconjurător, evitând discuţiile şi propunerile persoanelor necunoscute.
 
 Mai mult, pentru o viaţă sănătoasă, în siguranţă, aceştia au fost îndrumaţi să nu facă parte din grupuri  de prieteni care au obiceiuri mai puţin benefice (consumul de alcool sau tutun), evitând totodată să cadă pradă consumului de substanţe interzise.
 
„Având în vedere modul în care tehnologia acaparează din ce în ce mai multe domenii de activitate, atragem atenţia tinerilor cu privire la comunicarea şi formele de divertisment virtuale. Fiţi precauţi atunci când vă expuneţi vieţile pe reţelele de socializare şi nu vă încredeţi în prietenii virtuali. În spatele acestui prieten virtual se poate ascunde un răufăcător. Discutaţi cu părinţii şi cadrele didactice atunci când întâmpinaţi o problemă: sunteţi ameninţaţi, şicanaţi, aveţi nevoie de ajutor. 
 
Totodată, trataţi-vă colegii cu respect şi toleranţă, comunicaţi pe un ton civilizat şi nu daţi curs provocărilor, chiar dacă, în aparenţă, par o simplă joacă”, avertizează poliţiştii. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: