Irina Popa, călărăşeanca rănită grav în incendiul din club Colectiv, se însănătoşeşte. Tânăra respiră fără aparate, însă are o depresie cruntă

Irina Popa, călărăşeanca rănită grav în incendiul din club Colectiv, se 
însănătoşeşte. Tânăra respiră fără aparate, însă are o depresie cruntă

Irina Popa(dreapta) şi Alice Ioniţă(stânga), două bune prietene, ambele rănite în incendiul din club Colectiv Foto:Facebook/Ionuţ Popa

După două săptămâni de chin şi incertitudine, Irina Popa, călărăşeancă rănită grav în incendiul din club Colectiv, dă primele semne de însănătoşire. Tânăra în vârstă de 25 de ani a început să respire singură, fără ajutorul aparatelor. Unele copci i-au fost îndepărtate şi rănile încep să se cicatrizeze.

Ştiri pe aceeaşi temă


Refacerea, atât fizică, dar şi cea psihică, este de durată. Fata se află în stare depresivă deoarece a început să-şi amintească nenorocirea din 30 octombrie. Are deja sprijinul medicului psihiatru şi cel al psihologului pentru a-şi reveni emoţional după tragedia în care au pierit 56 de tineri.

“Cel mai important este că astăzi, deşi nu poate vorbi din cauza traheostomiei, am avut o conversaţie legată cu Irina. Şi-a adus aminte cum a ajuns în spital şi, bineînţeles, este în starea depresivă specifică sindromului post-traumatic. Beneficiază deja de intervenţia medicului psihiatru şi suportul psihologului.

Altă veste bună este că a fost externată din Spitalul Elias şi Alice Ioniţă, prietena Irinei. Trebuie să vă spun că de două zile Irina întreabă într-una de Alice. Nu ne-a crezut pe niciunul când i-am spus că Alice este bine.
Alice o va vizita pe Irina şi acest lucru va fi pozitiv pentru amândouă. Cineva, acolo Sus, te iubeşte, Irina! Fii tare, toţi prietenii sunt lângă tine!”, este mesajul pe care l-a transmis Ionuţ Popa, fratele Irinei.

Nu a putut fi transferată în străinătate

Irina Popa s-a aflat pe 30 octombrie în club Colectiv, alături de mai mulţi prieteni, la lansarea celui de-al doilea album al trupei Goodbye to Gravity. Ea fost rănită grav, a fost internată în stare critică la spitalul Floreasca din Capitală, având arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, dar şi ale căilor respiratorii. Evaluată de medici străini, în urmă cu o săptămână, tânăra nu a putut fi transportată în străinătate deoarece i s-ar fi pus şi mai mult viaţa în pericol şi nu ar fi rezistat transferului cu avionul. Familia a decis să fie tratată în continuare de medicii români care fac tot posibilul pentru a-i reda sănătatea.

Incendiul devastator din 30 octombrie, din club Colectiv a ucis pe loc 27 de tineri şi a rănit alţi peste o sută. În cele două săptămâni care s-au scurs de la tragedie, încă 29 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza arsurilor grave. Conform ultimelor informaţii, numărul deceselor provocate de incendiul din club Colectiv este de 56.
 

Vă recomandăm şi:

Momente groaznice pentru tânăra din Călăraşi, rănită grav în incendiul din club Colectiv. Irina Popa nu poate vorbi şi nu înţelege de ce se află în spital

Tânăra din Călăraşi aflată în stare critică după incendiul din Clubul Colectiv şi-a revenit. Irina Popa nu-şi aminteşte nimic de tragedia din 30 octombrie

Clipe cumplite pentru fata rănită grav în incendiul din club Colectiv. Starea Irinei Popa s-a agravat, deşi medicii îi dădeau şanse de recuperare

Tânăra care luptă să trăiască după incendiul din club Colectiv are şanse să-şi revină: "Am comunicat cu Irina. Eu cu vorbe, ea cu lacrimi mari!"

„Premoniţia“ sinistră a solistului trupei Goodbye to Gravity, cu câteva zile înainte de tragedia din Colectiv: „Nu ţinem neapărat să murim aici“

Rugăciuni pentru Irina, victimă a incendiului din Clubul Colectiv. Tânăra este în stare critică la Spitalul Floreasca

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările