Investiţie de 260.000 lei. Sală de antrenamente la standarde europene pentru campionii României la box

Investiţie de 260.000 lei. Sală de antrenamente la standarde europene pentru campionii României la box

Sala de box de la Călăraşi, o investiţie de 260.000 lei FOTO Adevărul

Copiii de aur ai Călăraşiului care au purtat cu mândrie numele oraşului la competiţii de box în toată lumea se antrenează într-una dintre cele mai modern săli.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Clubul Sportiv Municipal, susţinut de autorităţile locale a inaugurat sala în care lucrează sportivii şi care va purta numele unei glorii pugiliste, Ioan Damian. „Sala poartă numele marelui sportiv călărăşean, Ioan Damian, cel mai bun arbitru din istoria boxului românesc, participantt la 3 ediţii ale Jocurilor Olimpice şi la multe Campionate Europene şi Mondiale. Ne-am bucurat, permanent, de sprijinul lui şi, ori de câte ori am avut o problemă, ne-a ajutat să găsim soluţii. De aceea ne-am şi gândit ca pentru tot ce a făcut pentru sportul călărăşean, după o viaţă de activitate în slujba boxului, să îi cinstim numele, iar sala de sport pe care o inaugură, să se numească “Ioan Damian””, a spus Dumitru Chirilă, directorul CSM Călăraşi.

Vestiare, dormitoare şi apă caldă

Sala, cu o suprafaţă de 400 mp, este destinată pregătirii lotului de box şi are vestiare, căldură, apă caldă şi sală de forţă. De asemenea, clădirea are şi 4 dormitoare, cu o capacitate de 16 locuri de cazare, pentru sportivi.


 

Ioan Damian(stânga), fostul antrenor care a dat numele sălii şi Dumitru Chirilă, directorul CSM Călăraşi, la inaugurare

“Secţia de box a CSM Călăraşi este una dintre cele mai bune din România, în ultimii ani, clasându-se pe locul I la Campionatele Naţionale de cadeţi, de juniori şi chiar la tineret”, a spus Chirilă. Investiţia de 260.000 de lei s-a derulat pe parcursul ultimilor 3 ani, banii provenind, în mare parte, de la Primăria Călăraşi. Pentru dotare, CSM Călăraşi a primit 20.000 de lei de la Ministerul Sporturilor, iar pe lângă cheltuielile publice au existat şi sponsorizări, necesare pentru definitivarea dotărilor.

Palmares de invidiat

Box-ul de pe malul Borcei are performanţe de invidiat. Aur, argint şi de două ori bronz pentru sportivii CSM Călăraşi la Campionatul Naţional de Seniori 2016.

“În premiera pentru boxul călărăşean la o competiţie de seniori, finala de la categoria 64 kg s-a disputat între doi sportivi călărăşeni. Şchiopu Florin (aur), Costea Daniel(argint), Ceparu George şi Tudoran Eduard (bronz), antrenaţi de fraţii Valentin şi Georgian Anghel, sunt cei patru minunaţi sportivi ai CSM Călăraşi care au reuşit să se claseze pe podium la acest campionat. Aici s-a obţinut unul dintre cele mai bune rezultate din istoria boxului călăraşean la nivel de seniori.

Damian, alături de primarul Călăraşiului, Daniel Ştefan Drăgulin

Finala categoriei 64 kg, disputată între Şchiopu Florin şi Costea Daniel, a fost un meci special atât pentru sportivi cât şi pentru antrenori, iar sentimentele trăite pe marginea ringului, când vezi că doi sportivi antrenaţi de tine sunt adversari direcţi într-un meci oficial, sunt sentimente greu de descris în cuvinte. Nu poţi să te bucuri la victorie şi nici să fii trist la înfrângere. Suntem mândri de amândoi şi vă felicităm pe toţi patru pentru această frumoasă performanţă”, spune Dumitru Chirilă, directorul CSM Călăraşi.

47 de sportivi legitimaţi

La Campionatul Naţional organizat la Călăraşi, în 2015, sportivii de la CSM au obţinut 4 medalii de aur şi două de argint. “Este o secţie puternică, pe care o vom dezvolta, în continuare, având noile condiţii de pregătire. Avem 47 de sportivi legitimaţi şi mulţi pe care nu am reuşit, încă, să îi legitimăm”, a  spus Chirilă.

Sala are dotări de ultimă generaţie

Vă recomandăm şi:

Copilul părăsit la orfelinat ajuns marea speranţă a boxului. Povestea pugilistului pe care nu-l învinge nimeni în România

INTERVIU Roxana Ota, doctor în muzică, formatoare de pianişti de geniu: „Când vorbim de performanţă, nu merge cu bombonele, ci cu muncă şi dăruire”

FOTO Dascăli voluntari de dragul cărora copiii renunţă la orele de joacă pentru a face performanţă. Elev: „E concurenţă şi între învăţătoare”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările