Investiţie de 17,5 milioane de euro în modernizarea unui spital important din Bărăgan. Când va fi gata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aţşa va arăta noul cors de spital FOTO Facebook/Construcţii Erbaşu
Aţşa va arăta noul cors de spital FOTO Facebook/Construcţii Erbaşu

Bogdan Mihai, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi a anunţat că lucrările petnru construirea unui nou corp al unităţii medicale vor începe la jumătatea lunii aprilie. Investiţia se ridică la 86,2 milioane de lei.

Lucrările vor fi executate de Grupul de Construcţii Erbaşu. Încă de săptămânile trecute a început organizarea de şantier în vederea construirii noului corp de spital care, potrivit estimărilor, va începe în a doua jumătate a lunii aprilie. 

Noul corp de spital va aduce un standard în plus, faţă de ceea ce avem acum, pe zona de sănătate, a explicat Bogdan Mihai.

Prin proiectul Companiei Naţionale de Investiţii se va asigura modernizarea şi eficientizarea în ansamblu a Spitalului Judeţean în conformitate cu cerinţele europene. Noul corp de clădire va comunica cu corpurile de clădire deja existente ale spitalului şi va prelua funcţionalitatea actuală a 3 corpuri. 

Investiţia de 86,2 milioane de lei (circa 17,5 milioane de euro) are o durată de realizare de 40 de luni, din care 4 sunt dedicate activităţii de proiectare.

Contractul pentru construirea unui nou corp cu cinci etaje în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi a fost semnat recent, iar investiţia se ridică la 86,2 milioane de lei. Astfel, vor exista spaţii pentru secţiile de imagistică (CT şi RMN), neurologie, psihiatrie, geriatrie, oncologie, pediatrie, obstetrică-gincologie, chirurgie plastică, neonatologie, însumând în total 230 de paturi. 

Unitatea medicală, construită în urmă cu 45 de ani

Conform  Hotărârii pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii, în prezent, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi sunt amplasate mai multe corpuri de clădire cu regimuri de înălţime diferite, edificate în perioade diferite, care formează unitatea medicală.

Construită în perioada anilor 1975, clădirea principala a spitalului, compusă din 5 corpuri distincte (A,B,C,D,E) a beneficiat în ultimii ani de o serie de lucrări de modernizare realizate etapizat, pe nivele şi secţii, care au constat în înlocuiri ale compartimentărilor existente cu compartimentări uşoare din gips carton şi înlocuiri ale finisajelor şi instalaţiilor. Ansamblul spitalicesc mai conţine corpurile de clădire F, G, H care comunică cu celelalte menţionate mai sus şi sunt construite într-o perioadă ulterioară (1985).

Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi este singura instituţie medicală de acest nivel care deserveşte populaţia judeţului Călăraşi şi locuitorii din teritoriile arondate judeţului de peste 40 de ani. Prezentul proiect de investiţie se constituie că o etapă în procesul de modernizare şi eficientizare al acestei instituţii. 

Documentaţia la faza Studiu de fezabilitate pentru construirea unui corp nou cu regim de înălţime D+P+5E a fost întocmită în conformitate cu tema de proiectare pusă la dispoziţie de beneficiar. Tema de proiectare a fost concepută în baza unei prognoze pe termen mediu şi lung privind capacităţile de cazare în secţiile de spitalizare, estimări însuşite de beneficiarul direct, Spitalul Judeţean Călăraşi.

Prin realizarea obiectivului de investiţii, un număr de 230 de paturi vor avea asigurate condiţii de spitalizare conform standardelor UE, personalul medical şi administrativ existent va avea condiţii de muncă superioare celor actuale, iar cetăţenii muncipiului Călăraşi şi ai judeţului Călăraşi (aproximativ 285.000 cetăţeni) vor beneficia de creşterea condiţiilor de asistentă medicală oferite în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenta Dr. Pompei Samarian Călăraşi.

Sănătatea este importantă pentru fiecare dintre noi, iar atunci când construim şi modernizăm spitale, o facem cu responsabilitate şi atenţie. Lucrarea este realizată în parteneriat cu Terragaz Construct, au anunţat reprezentaţii firmei SC Erbasu.

Vă mai recomandăm şi:

Epidemia scapă de sub control: Capitala se apropie de 2.000 de cazuri pe zi, iar la Timişoara carantina a eşuat

ANALIZĂ Cum e descurajată munca în România, prin politica salarială

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite