INHGA: Debitul Dunării scade alarmant până pe 28 iulie. Se vor înregistra valori sub media multianuală

INHGA: Debitul Dunării scade alarmant până pe 28 iulie. Se vor înregistra valori sub media multianuală

Dunărea scade văzând cu ochii FOTO Alexandru Botezatu

Debitul fluviului Dunărea, la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), va fi în scădere în următoarele zile, până la valoarea de 2.900 metri cubi/secundă (mc/s), situându-se sub media multianuală a lunii iulie (5.350 mc/s), potrivit prognozei publicate de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), valabilă până în 28 iulie.

 
 
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi, în general, în scădere. În ceea ce priveşte prognoza hidrologică pe râuri, până în dimineaţa zilei de 28 iulie, debitele medii zilnice vor fi în general staţionare, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din vestul ţării unde vor fi în scădere.
 
"Pe toată durata intervalului sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri mici aferente zonelor de deal şi munte, cu precădere în prima parte a intervalului, datorită precipitaţiilor sub formă de aversă şi cu caracter torenţial, prognozate", arată prognoza INHGA

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: