INGHA: Debitele Dunării, la un nivel foarte scăzut în următoarele luni

INGHA: Debitele Dunării, la un nivel foarte scăzut în următoarele luni

Debitele Dunării vor scădea în următoarele luni FOTO Adevărul

Regimul hidrologic se va situa în lunile august şi septembrie la valori cuprinse între 30% şi 50% din mediile multianuale lunare, în timp ce debitele Dunării vor fi semnificativ sub aceste valori reiese din prognoza Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

 

"În luna august 2017 regimul hidrologic se va situa în general la valori cuprinse între 30-50% din mediile multianuale lunare, exceptând râurile din bazinul Ialomiţei, Călmăţuiul, râurile din bazinul superior al Oltului, unii afluenţi ai Siretului (Bistriţa, Trotuş, Buzău), Prutul şi râurile din Dobrogea, unde vor avea valori cuprinse între 50-80% din normalele lunare", menţionează INHGA.

Conform INHGA, în august sunt posibile fenomene episodice de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide în timpul ploilor torenţiale, caracteristice acestei luni. Şi în septembrie regimul hidrologic se va situa în general la valori cuprinse între 30-50% din mediile multianuale lunare, mai mari pe râurile din bazinul Ialomiţei (50-80% din normalele lunare).

În ceea ce priveşte Dunărea, INHGA prognozează că debitele medii lunare pe Dunăre la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) vor fi de 2.600 mc/s în august, faţă de o medie multianuală de 4.300 mc/s, şi de 2.400 mc/s în septembrie, faţă de o medie de 3.800.
 

Vă recomandăm şi:

Cod galben de inundaţii în mai multe bazine hidrografice. Cod galben de furtuni în Ilfov şi Dâmboviţa

Inundaţii în Caraş-Severin: aproximativ 80 de gospodării au fost afectate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: