Inedit. Moda franceză în miniatură, expoziţie cu păpuşi preţioase la muzeu

Inedit. Moda franceză în miniatură, expoziţie cu păpuşi preţioase la muzeu

Sute de păpuşi, la Muzeul Dunării de Jos FOTO I.S.

Sute de păpuşi, îmbrăcate în costume preţioase aparţinând fiecări epoci franceze, fac deliciul publicului la Muzeul Dunării de Jos din Călăraşi. Obiectele, aduse la de Ploieşti poposesc pe malul Borcei până pe 30 octombrie 2016.

Ştiri pe aceeaşi temăExpoziţia valorifică minunata colecţie de păpuşi deţinută de Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova (MJIAP), propunând o călătorie în istoria vestimentară a Franţei. „Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova deţine un patrimoniu impresionant din care face parte o colecţie ce numără peste o sută de păpuşi ilustrând istoria modei franceze de-a lungul vremii, începând cu galo-romanii şi până în contemporaneitate.

Preţioasa colecţie a fost împrumutată cu generozitate muzeului nostru, cu scopul de a oferi publicului care ne calcă pragul, şansa şi totodată bucuria de a fi admirată”, spune Marian Neagu, managerul MDJ Călăraşi.

"Manechinele-păpuşi reprezintă un documentar spectaculos, cronologic determinat, cu lux de amănunte, al modului în care Franţa s-a impus ca meridian zero al eleganţei şi al rafinamentului vestimentar, devenind reper şi inspiraţie pentru Europa şi America”, spun specialiştii de la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.


 

Vă recomandăm şi:

Expoziţie inedită. Cele mai interesante proiecte de arhitectură, la Muzeul Municipal, pe 30 septembrie

Şcoala altfel, la muzeu. Copiii din judeţ, învăţaţi să facă bijuterii şi să picteze ouă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările