Inedit. Casă din baloţi de paie, construită în 5 zile, pe malul lacului Mostiştea

Inedit. Casă din baloţi de paie, construită în 5 zile, pe malul lacului Mostiştea

Domeniul costrucţiilor de locuinţe ar putea fi revoluţionat. Materialele clasice pot fi înlocuite cu baloţi de paie. Între 2 şi 7 septembrie 2013, în satul Boşneagu, din comuna Dorobanţu, va fi organizat un workshop de construire cu baloţi de paie şi tencuieli naturale.

 
Echipa NeuronArhDesign propune tuturor celor interesaţi să participe, timp de cinci zile, la realizarea unei locuinţe ce foloseşte materiale naturale într-o viziune contemporană şi să afle astfel cum se proiectează, planifică şi construieşte o astfel de casă. Locuinţa, rezistentă la cutremur, ecologică, răcoroasă şi bine izolată fonic va fi amplasată pe malul lacului Mostiştea.
 
Materiale tradiţionale
 
“Practic folosim materiale tradiţionale, descoperite în urma cu mii de ani, dar puse în practică cu tehnologia actuală (…) Costul unei astfel de case ar fi în jur de 150-180 Euro/ mp la cheie, dar desigur preţul variază în funcţie de finisaje. (…) Pereţii din baloţi acoperiţi cu tencuieli naturale sunt ecologici, siguri la cutremure, izolează termic şi fonic foarte bine, practic echivalează cu un perete de BCA de 25 cm plus o izolaţie de polistiren de 20 cm (…) Atunci când achiziţionezi o maşină te uiţi cât costă şi cât consumă. La acelaşi lucru trebuie să te gândeşti şi când vine vorba despre o casă", a declarat Daniel Barbu Mocănescu, fondatorul Neuron Arh Design din Bucureşti.
 
Vă recomandăm şi:
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările