Incendiu devastator la un depozit de furaje din Jegălia. Pompierii au stins vâlvătaia în 14 ore

Incendiu devastator la un depozit de furaje din Jegălia. Pompierii au stins vâlvătaia în 14 ore

Intervenţie dificilă pentru militari Foto:Arhivă Adevărul

Mai bine de 14 ore au luptat pompierii cu flăcările pentru a stinge un incendiu devastator ce a cuprins, marţi seară, un depozit de furaje din satul Iezeru, comuna Jegălia.

Ştiri pe aceeaşi temăPatru echipaje din care au făcut parte zeci de militari au acţionat pe parcursul nopţii de marţi ca să stingă vâlvătaia ce punea în pericol şi alte vecinătăţi. Din primele informaţii, se pare că focul de la firma agricolă a fost pus intenţionat de o persoană neidentificată încă.
Când s-a dat alarma la ora 20.24, spre depozitul de furaje a plecat Garda de intervenţie Borcea cu două autospeciale de stingere, cu un ofiţer şi 6 subofiţeri. La faţa locului, dezastru: focul puse stăpânire pe
4 şire de nutreţ, de aproximativ 25 de metri lungime şi 8 metri lăţime.

Suplimentare de forţe

Pentru că nu aveau cum să facă faţă, militarii au cerut sprijin Detaşamentului de Pompieri Călăraşi. Alte două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită şi trei motopompe, alături de un ofiţer şi 8 subofiţeri au plecat la locul intervenţiei. Tot la Iezeru a fost solicitat şi un echipaj SMURD pentru a acorda primul ajutor proprietarei depozitului care, în urma nenorocirii care i-a distrus munca, a suferit un atac de panică. Femeia a refuzat îngrijirile medicale, precum şi transportul la spital.
Ca să elimine pericolul, echipajele de stingere au acţionat pe tot parcursul nopţii trecute la această intervenţie şi au lichidat incendiul după aproximativ 14 ore. Focul însă a făcut scrum 9.000 de baloţi de lucernă, 4.400 baloţi de mazăre şi aproximativ 7.000 de baloţi de paie.
 

Vă recomandăm şi:

O maşină a Poliţiei, mistuită de flăcări. Incendiul a fost provocat de un scurtcircuit

FOTO Incendiu. 30 de hectare de vegetaţie uscată au fost mistuite de foc la Tăriceni

O scânteie, cauza unui incendiu devastator. 12,5 tone de furaje s-au făcut scrum la Drajna

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările