Incendiul la căminul de bătrâni de la Ciocăneşti, provocat de un rest de ţigară

Incendiul la căminul de bătrâni de la Ciocăneşti, provocat de un rest de ţigară

Focul a izbucnit într-o cameră de depozitare fOTO ISU Călăraşi

Un incendiu, izbucnit la Căminul de bătrâni din comuna Ciocăneşti, în noaptea de 17 spre 18 iulie a pus pe jar personalul instituţiei şi pompierii. Alarma a fost dată puţin după miezul nopţii, când dintr-un dormitor folosit ca şi spaţiu de depozitare, nelocuit, a început să iasă fum.

Ştiri pe aceeaşi temă

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta mocnit şi cu fum dens la o cameră a imobilulu, existând risc de extindere a arderii la camerele învecinate şi la alte bunuri marteriale aflate în imediata apropiere. La faţa locului se aflau şi doi reprezentanţi ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii cu o autospecială APCT. Toate cele 26 de persoane aflate în respectivul corp de clădire la momentul izbucnirii incendiului, persoane vârstnice şi personal de îngrijire al căminului, au fost evacuate rapid de către militari.

La faţa locului s-au deplasat un echipaj de prim ajutor SMURD şi două ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, care au preluat patru persoane cu atac de panică şi fară alte vătămări corporale. Conform primelor cercetări, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neglijentă care a aruncat un rest de ţigară nestins în apropirea materialelor combustibile.

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând eficient pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ două ore şi 25 de minute.În urma incendiului au ars aproximativ 50 de kg de materiale textile şi plastice, o saltea de pat, pături şi îmbrăcăminte, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de circa 5.000 de lei.
 

Vă recomandăm şi:

Anchetă preliminară. Focul la bazar a fost pus intenţionat, incendiul a făcut pagube de 50.000 de lei

Bazarul de la Orizont, cuprins de flăcări violente, poliţia a deschis o anchetă

Un scurtcircuit a făcut pagube de 30.000 la Chirnogi. Incendiul a fost stins în 2 ore

Un apartament din Olteniţa a ars ca o torţă de la un bec incandescent. 17 locatari ai blocului, evacuaţi

Incendiu devastator la o fermă agricolă. Focul, stins în 17 ore de pompieri

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările