IGPR: 16 persoane reţinute în dosarul cu tutun comercializat ilegal. 23 de maşini au fost indisponibilizate

IGPR: 16 persoane reţinute în dosarul cu tutun comercializat ilegal. 23 de maşini au fost indisponibilizate

Maşina cu tutun a fost descoperită în trafic FOTO IPJ Călăraşi

Peste 4.000 de kilograme de tutun tocat, 325 de kilograme de tutun frunze au fost ridicate şi 23 de autoturisme au fost indisponibilizate, în urma celor 41 de percheziţii efectuate, ieri, la domiciliile mai multor persoane bănuite că ar fi produs şi comercializat în mod ilegal tutun de fumat. De asemenea, 16 persoane au fost reţinute.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa, au pus, ieri, în aplicare 10 mandate de aducere, emise pe numele unor persoane bănuite că ar fi produs şi comercializat în mod ilegal tutun de fumat.
 
 În fapt, s-a stabilit că aceştia ar fi achiziţionat de la cetăţeni bulgari tutun pe care l-ar fi prelucrat şi comercializat atât personal, cât şi prin societăţile de curierat prin mijloace artizanale şi dispozitive electrice şi manuale.
 
Au fost puse în aplicare 10 mandate de aducere, iar după administrarea probatoriului a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore faţă de 8 persoane cu vârste cuprinse între 22 şi 54 de ani.
 
Totodată, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică au depistat 2 autovehicule şi o autoutilitară, pe o stradă din comuna Fundeni, judeţul Călăraşi, în care se afla cantitatea de aproximativ 840 de kg de tutun.
 
Tutunul a fost confiscat şi s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile şi supuse marcării peste limita de 1 kg tutun.
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, iar la activităţi au participat poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice, ordine publică şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale.
 
41 mandate de aducere, puse în executare
 
La percheziţii, poliţiştii au mai descoperit şi ridicat telefoane, laptopuri, cuţite de tocat, maşini de mărunţit şi au indisponibilizat peste 31.000 de lei şi 315 euro.
 
De asemenea, ieri, poliţiştii din cadrul I.P.J. Călăraşi au reţinut alte 8 persoane bănuite că ar produs şi comercializat în mod ilegal tutun de fumat. Poliţiştii continuă cercetările în cele două dosare penale.
 
La data de 29 iunie, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Giurgiu, Călăraşi, Prahova, Ialomiţa, Bacău, Satu Mare, Bucureşti şi Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontiera Giurgiu, au pus în executare 41 de mandate de percheziţie la domiciliile unor persoane bănuite de producerea, depozitarea şi comercializarea de tutun prelucrat de fumat.
 
Activităţile s-au derulat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului Militar Bucureşti.
 
Din datele şi probele administrate în cauză, au rezultat indicii că o parte din persoanele bănuite ar fi constituit un grup infracţional specializat în prelucrarea tutunului brut în tutun de fumat, obţinut prin fierbere, adăugare de arome şi mărunţire.
 
La grupul în cauză ar fi aderat alte persoane care aveau atribuţii de promovare online, primirea comenzilor telefonic şi vânzare. Tutunul ambalat sub diferite mărci cunoscute era comercializat prin reţele de curierat, încasând contravaloarea ramburs.
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, iar la activităţi au participat luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, precum şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale a Vămilor şi E Distribuţie Muntenia şi Dobrogea.
 
Pe aceeaşi temă:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: