IGPR: 548 persoane căutate, maşini şi documente, găsite poliţiştii români şi de autorităţile din statele Schengen

IGPR: 548 persoane căutate, maşini şi documente, găsite poliţiştii români şi de autorităţile din statele Schengen

Poliţia a localizat pe teritoriul ţării noastre sute de persoane căutate în străinătate FOTO Adevărul

Poliţiştii români şi autorităţile de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 548 de persoane, 79 de autovehicule şi 47 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen, anunţă Poliţia Română.

 
 În perioada 13-20 iulie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre 328 persoane care fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen, în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE al Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 24 de mandate europene de arestare, au depistat 124 de persoane care erau căutate pentru proceduri judiciare şi şapte persoane care erau semnalate ca dispărute de către autorităţile din statele Schengen.
 
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 26 de documente şi au fost găsite 64 de autovehicule căutate de autorităţile din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
Schimb de informaţii
 
Totodată, 220 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE. Dintre acestea, 32 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, alte 21 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 4 erau semnalate dispărute de autorităţile române.
 
Şi autorităţile străine au identificat pe teritoriul lor 15 autovehicule şi 21 de documente căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale. Biroul SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională -Inspectoratul General al Poliţiei Române a fost inaugurat în 16 septembrie 2010.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: