IGPR: 13 mandate de aducere, puse în aplicare în dosare cu fraude economice

IGPR: 13 mandate de aducere, puse în aplicare în dosare cu fraude economice

Poliţia a acţionat pentru combaterea criminalităţii economice FOTO Adevărul

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române, în ultima săptămână, au fost instituite măsuri asigurătorii în valoare de peste 2.600.000 de lei şi au fost indisponibilizate bunuri în valoare de aproape 2.200.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În săptămâna 19 - 25 octombrie , sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, poliţiştii au efectuat 8 percheziţii domiciliare şi au pus în aplicare 13 mandate de aducere, în cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracţiuni economice.
 
Faţă de 138 de persoane a fost dispusă începerea urmăririi penale, iar faţă de 6 de persoane au fost luate măsuri preventive (3 reţinute, 1 arestată la domiciliu şi 2 plasate sub control judiciar).
 
Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare totală de peste 2.600.000 de lei, dintre care aproape 500.000 de lei în numerar sau în cont bancar şi au fost indisponibilizate bunuri în valoare de aproape 2.200.000 de lei. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării peste 162.000 de ţigarete şi 3.533 de litri de alcool.
 
În urma definitivării cercetărilor, poliţiştii au formulat propuneri de trimitere în judecată în 40 de dosare penale privind infracţiuni de natură economică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: