IGPR: 100 de dosare penale, întocmite pentru comerţ ilicit. Cetăţenii, sfătuiţi să cumpere doar din locuri autorizate

IGPR: 100 de dosare penale, întocmite pentru comerţ ilicit. Cetăţenii, sfătuiţi să cumpere doar din locuri autorizate

Consumatorii, sfătuiţi să cumpere alimente doar din locuri autprizate FOTO Adevărul

Poliţia Română a făcut, în ultima săptămână, peste două sute de controale pentru a depista acte de comerţ ilicit, în special cu produse alimentare şi mărfuri contrafăcute. Au fost întocmite o sută de dosare penale, fiind cercetate 124 de persoane. Poliţia Română recomandă cetăţenilor să cumpere produse alimentare numai din locuri special amenajate şi autorizate, pentru a-şi proteja sănătatea.

 
 
”În contextul în care Sărbătorile Pascale bat la uşă, iar pregătirile pentru acest moment sunt în plină desfăşurare, Poliţia Română recomandă cetăţenilor să achiziţioneze produse alimentare numai din locuri special amenajate şi autorizate, astfel încât ele să nu reprezinte un pericol pentru sănătate”, a transmis, vineri, într-o conferinţă de presă adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, comisar - şef de poliţie Florian Dragnea.
 
Conform News.ro, acesta a anunţat că, în ultima săptămână, peste 1.400 de poliţişti au desfăşurat aproximativ 200 de acţiuni punctuale integrate, obiectivul prioritar al acestora fiind protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit, în special cu produse alimentare şi mărfuri contrafăcute.
 
”Au fost întocmite o sută de dosare penale, în care sunt cercetate 124 de persoane şi s-au constatat peste 1.370 de sancţiuni contravenţionale, cuantumul total al amenzilor aplicate ridicându-se la peste 4 milioane de lei”, a mai declarat adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române.
 
Acesta a menţionat că, pe durata minivacanţei de Paşte şi 1 Mai, zilnic, aproximativ 10.000 de poliţişti, vor acţiona, cu precădere în locurile aglomerate, în proximitatea lăcaşurilor de cult, în localităţile turistice şi în zonele  de agrement. Poliţiştii rutieri lor lucra pentru fluidizarea traficului, în special în momentele de vârf. Traficul va fi supravegheat cu elicopterul Inspectoratului General de Aviaţie.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: