IGPF: Peste 400 de fapte ilegale, constatate la graniţe în ultima săptămână

IGPF: Peste 400 de fapte ilegale, constatate la graniţe în ultima săptămână

Poliţia de Frontieră a constatat sute de fapte ilegale FOTP IGPF

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră au constatat 442 de fapte ilegale, din care 169 infracţiuni şi 273 contravenţii, săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini. Cele mai multe infracţiuni descoperite au vizat tentativa de trecere ilegală a frontierei, urmate de infracţiunile de fals şi uz de fals, precum şi de natură economico-financiară, inclusiv contrabanda cu bunuri.

 
În urma sancţiunilor contravenţionale constatate au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 150.000 de lei.
De asemenea, poliţiştii de frontieră au descoperit, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis, provenite din contrabandă ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 2.267.200 lei.
 
În aceste zile, poliţiştii de frontieră nu au permis intrarea în ţară a 163 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege. Principalele motive pentru care a fost dispusă măsura de nepermitere a intrării în ţară au fost: nu posedau documentaţia necesară pentru a justifica scopul şi condiţiile de şedere, respectiv nu deţineau o viză valabilă sau un permis de şedere valabil. Totodată, nu s-a permis ieşirea unui număr de 86 cetăţeni români din diferite motive legale.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: