Gogoşarii, vedetele toamnei, excelente arme împotriva infecţiilor. De ce sunt mai buni muraţi şi câtă vitamina C conţin

Gogoşarii, vedetele toamnei, excelente arme împotriva infecţiilor. De ce sunt mai buni muraţi şi câtă vitamina C conţin

Gogoşarii, o adevărată fabrică de vitamine FOTO Adevărul

Plini de vitamine, minerale şi antioxidanţi, gogoşarii, legumele-vedetă ale toamnei, pe cât sunt de gustoşi, pe atât sunt de benefici sănătăţii. Vitaminele A şi C pe care le conţin sunt antioxidanţi puternici ce ajută la combaterea radicalilor liberi şi la prevenirea anumitor boli de inimă, cancere şi cataracte.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Vitamina B5, acidul folic şi fibrele previn apariţia bolilor cardiovasculare. Licopenul este o substanţă ce contribuie la menţinerea sănătăţii inimii. Despre acest carotenoid, cercetătorii spun că poate preveni apariţia anumitor tipuri de cancer precum cel de prostată, cel de vezică, cel de plămâni, cancerul cervical şi cancerul pancreatic. Potasiul, un alt element pe care îl conţin gogoşarii, este un mineral esenţial care contribuie la funcţionarea optimă a muşchilor şi a sistemului nervos, dar şi a inimii. El contribuie la menţinerea unei bune tensiuni arteriale.

Calităţile gogoşarilor devin extraordinare atunci când legumele sunt puse la murate. Aceştia devin adevărate medicamente deoarece conţin surse importante de vitamina C, A, licopen şi magneziu.

Specialiştii spun că sunt excelente arme împotriva infecţiilor şi chiar vin de hac tumorilor. Gogoşarii conţin o cantitate impresionantă de vitamina C care, pe lângă faptul că este un puternic antioxidant, asigură o bună absorbţie a fierului. De asemenea, sunt o bună sursă de vitamina B6, cu efecte diuretice, şi magneziu, care combate anxietatea. Nu e de neglijat nici conţinutul de vitamina A, care face vederea mai bună, în special pe timpul nopţii, şi vitamina E - cu rol important în menţinerea unui aspect tânăr al pielii şi părului. Gogoşarii sunt bogaţi în licopen, un colorant vegetal, care ajută la prevenirea multiplelor tipuri de cancer, inclusiv cel de prostată şi cel pulmonar.

Cinci beneficii ale gogoşarilor

1. Bogaţi în vitamina C. Pe lângă un puternic antioxidant, vitamina C asigură o bună absorbţie a fierului.

2. Efect diuretic. De asemenea, gogoşarii sunt o bună sursă de vitamina B6, cu efecte diuretice, şi magneziu, care combate anxietatea.

3. Menţin pielea tânără. Nu e de neglijat nici conţinutul de vitamina A, care ajută la o bună vedere, în special pe timpul nopţii, şi vitamina E cu rol important în menţinerea unui aspect tânăr al pielii şi părului.

4. Ard calorii. Studii recente au arătat că gogoşarii activează procesul de încălzire a organismului şi măresc rata metabolică, iar asta te ajută să arzi mai multe calorii, deci să slăbeşti.

5. Previn cancerul. Gogoşarii roşii sunt bogaţi în licopen, un colorant vegetal, care ajută la prevenirea multiplelor tipuri de cancer, inclusiv cel de prostată şi cel pulmonar.
 

Vă recomandăm şi:

Plante medicinale care pot fi crescute în casă. Care este cea mai potrivită pentru apartament şi cum trebuie îngrijită

De ce sunt cojile mai bune decât fructele. Virtuţile uimitoare ale resturilor care se aruncă: previn cancerul şi omoară viruşi

Planta minune care ne scapă de otrăvurile zilnice. Brusturele, cel mai eficient remediu pentru detoxifiere

citeste totul despre: