Puterea vindecătoare a unei minţi sănătoase: „Gândul este viaţa!“.  Cum ne pot otrăvi furia, teama şi nemulţumirea

Puterea vindecătoare a unei minţi sănătoase: „Gândul este viaţa!“.  Cum ne pot otrăvi furia, teama şi nemulţumirea

Vindecarea de o boală grea, considerată o adevărată minune Foto:I.S.

Fără rugăciune, credinţă în puterea divină şi optimism, vindecarea miraculoasă nu ar fi posibilă. Vindecările miraculoase trebuie deosebite însă de vindecările aparent miraculoase. Acestea sunt tot vindecări spectaculoase, dar în a căror natura divinul nu deţine un rol semnificativ, ci se explică totuşi pe efecte farmacologice predictibile.

Ştiri pe aceeaşi temă


Specialiştii sunt de părere că optimismul, gândul bun şi ceea ce ne trece prin minte ne ajută inimaginabil în lupta cu o boală grea. Iată cum explică asist. univ. Dr. Viorela Popescu, de la Academia de Studii Economice-Facultatea de Economie Agroalimentară şi a Mediului-Departamentul de Educaţiei Fizică şi Sport  în lucrarea „ Efectele miraculoase ale unei gândiri pozitive” ce minuni face o idee care ne trece prin minte:

Fiecare dintre noi este stăpân pe gândurile sale. Acest lucru reprezintă puterea miraculoasă prin care toate lucrurile devin posibile. Emitem negativ, atragem dezechilibre energetice şi deci, boala; emitem gânduri pozitive, primim starea de bine şi deci, sănătătea. Trebuie să învăţăm să deţinem controlul absolut asupra mecanismului nostru de gândire, supraveghindu-l în permanenţă. Marea putere a gândului ne poate vindeca bolile şi astfel, ne face din nou plini de viaţă şi de forţă. Puterea vindecătoare infinită îşi are rădăcinile în subconştientul nostru, al oamenilor. Schimbându-ne radical modul nostru de a gândi ne vom influenţa benefic drumul vieţii. Gândul este viaţa! Nu trebuie să uităm: corpul este produsul minţii şi mintea noastră îl controlează. Dacă ne doare dintele sau stomacul, mintea este imediat afectată. Este foarte important de ştiut că fiecare celulă a corpului creşte, suferă, primind un impuls de viaţă sau de moarte la fiecare gând care ne trece prin minte, lăsând acolo o urmă adâncă.

Psihicul ţine fizicul

Intoxicarea corpului fizic nu este doar consecinţa unei alimentaţii dezechilibrate, cum se crede, ci şi rezultatul unor factori emoţionali. Supărarea, furia, nemulţumirea modifică funcţionarea corectă a bilei, a ficatului şi inflamează mucoasa intestinului subţire. Teama transformă mucoasa intestinului gros. Drept urmare, abdomenul se baloneză apărând disconfortul fizic, insomniile, dereglările metabolice. Toate aceste modificări determină o reacţie imunitară anormală. Gândurile negre sunt direct răspunzătoare de otrăvurile din mental, apoi se răsfrâng asupra corpului fizic. Aşa se nasc bolile. A înceta să gândim corect, înseamnă a fi perturbaţi. Dacă există o stare depresivă în minte, nici corpul nu poate funcţiona corect. Sănătatea mentală este mai important decât cea fizică.. Dacă mintea este sănătoasă atunci şi corpul va fi sănătos. De aici rezultă că psihicul „ţine” fizicul.

Vindecare miraculoasă cu tratament

Adrian Coriu, medic specialist oncolog la Spitalul Judetean de Urgenţă Călăraşi, spune că a asistat de-a lungul carierei sale la remisiuni complete ale cancerului, care însă au fost strict legate de tratamentul  la care a fost supus pacientul. Adică rezultatele erau aşteptate. „ Am avut pacienţi vindecaţi, cu evoluţie oarecum inexplicabilă, însă ambele situaţii au fost la extreme. Fie cineva cu evoluţie bună, în urma tratamentului, a ajuns la un regres rapid şi starea s-a deteriorat dramatic, fie celulele canceroase au intrat în remisiune completă şi, aparent s-a vorbit despre o vindecare. La cancerul mamar, de exemplu, există rezultate foarte bune. La acestea lucrează însă mai mulţi factori: stadiul bolii, tratamentul care se efectuează, dar şi pacientul. Ca dacă el nu luptă, atunci misiunea noastră este una foarte dificilă”, spune dr. Adrian Coriu.

Un alt aspect important semnalat de specialist se referă la durata  procesului de vindecare.  Cât stagnează boala? Este întrebarea esenţială la care trebuie găsit răspunsul. „Depinde despre ce perioadă de timp vorbim atunci când s-a intrat în remisiune completă. Pacienţii care spun că s-au vindecat aparent miraculos sunt fericiti, bucuroşi, însă nu se gândesc la mai multe aspecte ale evoluţiei lor. Poate fi  vorba despre o perioadă scurtă de timp, pentru ca apoi boala să revină, şi atunci nu mai este vorba despre miracol, ori să treacă ani buni şi, într-adevăr, suferinţa să nu mai apară”, e de părere oncologul.
 

Vă recomandăm şi:

Miracol la Suceava. O bolnavă de cancer în stadiu terminal s-a vindecat în mod inexplicabil. Medicii încearcă acum să înţeleagă minunea

FOTO Dezastru. Pediatria, bomba cu ceas din Spitalul Judeţean de Urgenţă

Acuzaţii de malpraxis. O gravidă, plimbată de la un doctor la altul pentru a naşte, a adus pe lume un prunc mort

Gravida care a stat cinci zile cu copilul mort în burtă a născut. Ea a fost transferată, ieri, din Călăraşi la maternitatea Polizu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările