Furturile de pe cale ferată, coşmarul poliţiştilor. Ciulniţa, punctul fierbinte al fărădelegilor

Furturile de pe cale ferată, coşmarul poliţiştilor. Ciulniţa, punctul fierbinte al fărădelegilor

Gara, tinţa răufăcătorilor

Nici măcar cu focuri de armă nu pot fi opriţi !  Hoţii care sustrag componente de cale ferată au încercat, joi, să-i fenteze pe poliţişti, fugind cu o căruţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timpul urmării, deşi au fost somaţi să oprească, răufăcătorii nu au avut norocul de partea lor. Au fugit cu căruţa pe un câmp, paralel cu un canal de irigaţii din zona „Cartierul Morii “ din comuna Dragalina, însă s-au răsturnat. Doar unul dintre ei a fost prins, după ce a rămas captiv sub căruţă. Este vorba despre Laurenţiu T.(23 de ani), care s-a ales cu dosar penal pentru furt calificat. În căruţă, poliţiştii de la Serviciul Transporturi Călăraşi au găsit mai multe unelte de săpat şi cabluri electrice, în lungime totală de 176 m, sustrase din instalaţiile CFR dezafectate ale staţiei CF Ciulniţa.

Jaf ca-n codru


Gara Ciulniţa este cel mai fierbinte punct al infracţionalităţii din judeţ. Peste 5,7 kilometri de fir din cupru al instalaţiei electrice feroviare a fost furat, în 2010, din zona staţiei CFR Ciulniţa. Înmulţirea alarmantă a infracţiunilor îi pune pe poliţişti în imposibilitatea de a face faţă fărădelegilor. Cele mai multe probleme se înregistrează în zona comunei Dragalina, pe raza staţiei Ciulniţa. Aici, spun anchetatorii, se fură firul de cupru al instalaţiei electrice de tracţiune din liniile 7-10, fiecare pe o porţiune de 1.200 de metri.

Bani frumoşi

„Răufăcătorii ştiu că liniile sunt scoase de sub tensiune, deci nu este pericol de electrocutare, şi acţionează liniştiti. Tensiunea este întreruptă deoarece se lucrează la refacerea şi modernizarea terasamentului căii ferate“, a declarat comisarul-şef Gheorghe Sava, şeful Poliţiei Transporturi Călăraşi. Din toată această afacere, ies, zilnci, bani frumoşi. Pentru un kilogram de fir cu lungimea de un metru, centrele de fier vechi plătesc 20 de lei. Au fost situaţii în care, la o singură faptă, hoţii au tăiat un kilometru de fir.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările