Fructul minune care distruge cancerul şi ţine inima în formă. Cât de sănătoasă este şi ce conţine coaja de la lămâie

Fructul minune care distruge cancerul şi ţine inima în 
formă. Cât de sănătoasă este şi ce conţine coaja de la lămâie

Fructul care alungă mai multe boli FOTO Shutterstock

Beneficiile lămâilor sunt cunoscute tuturor, însă puţini ştiu că şi cojile acestora sunt extraordinare pentru organism. Ele conţin de 5 până la 10 ori mai multe vitamine decât sucul de lămâie şi beneficiază de mai multe vitamine şi nutrienţi decât fructul în sine.

Ştiri pe aceeaşi temă


Reprezintă o sursă preţioasă de fibre, potasiu, magneziu, calciu, acid folic şi betacaroten. “Puterea flavonoidelor din citrice este uimitoare. Ele sunt antioxidante şi antimutagenice. Aceasta reprezintă proprietatea de prevenire a apariţiei mutaţiilor la nivel celular şi implicit de prevenire a apariţiei cancerului sau a altor afecţiuni cronice.
Acest lucru uimitor se datorează puterii miraculoase a flavonoidelor de absorbţie a razelor ultraviolete, de protecţie a ADN-ului şi de capacitatea de a interacţiona cu carcinogenii”, spun medicii.

Căutaţi lămâi organice!

Cu un singur amendament: asiguraţi-vă că lămâile sunt 100% organice, crescute bio, fără pesticide şi alte substanţe chimice. Cele din supermarketuri de obicei sunt tratate chimic, iar specialiştii ne avertizează că respectiva coajă a lămâilor este toxică şi periculoasă pentru sănătate. 100 g de coajă de lămâie conţin 314 mg de calciu, 160 mg de potasiu, 129 mg de vitamina C, 10,6 g de fibre.

"Lămâia este un fruct cu virtuţi surprinzătoare. S-a constat că lămâia distruge celulele canceroase. Mulţi cercetători au constatat efectul de reducere rapidă a chisturilor şi tumorilor prin consumul sucului proapăt de lămâie. Unele studii afirmă că lămâia este de mare utilitate în toate tipurile de cancer, dar mai ales în cancerul de colon, cancerul de sân, în cancerul de prostată si de asemeni în cancerul de plămân şi de pancreas", eplică pe blog-ul său medicul Cătălin Luca.

Lămâia este un preţios aliment antidepresiv, combate stresul şi bolile nervoase. Consumată în mod regulat, reduce considerabil stările de anxietate, retrezeşte buna dispoziţie şi optimismul.

Opt beneficii ale consumului de coajă de lămâie:

1. Pot ajuta la scăderea colesterolului rău (LDL), întrucât conţin flavonoizi polifenolici.

2. Conţin limonen şi salvestrol Q40, compuşi ce au capacitatea de a lupta împotriva celulelor canceroase. Pot preveni apariţia cancerului de piele, colon sau sân.

3.Contribuie la reducerea stresului oxidativ şi la eliminarea toxinelor din organism, deoarece conţin o cantitate semnificativă de bioflavonoide citrice.

4.Sunt bogate în potasiu, ceea ce ajută la sănătatea inimii, la menţinerea unei tensiuni arteriale bune. Totodată, vitamina C şi P pot ajuta la procesul de curăţare a vaselor de sânge, împiedicând apariţia anumitor afecţiuni ale inimii sau a diabetului.

5. Sunt pline de calciu şi vitamina C, ceea ce le face eficiente pentru prevenirea apariţiei osteoartritei, a poliartritei, a artritei reumatoide, a osteoporozei, dar şi a fracturilor de os.

6. Conţin multe fibre şi favorizează procesul de digestie.

7. Conţin multă vitamina C, un antioxidant ce ajută la combaterea răcelii şi la neutralizarea radicalilor liberi.

8.Acidul citric şi vitamina C conţinute ajută în menţinerea sănătaţii şi a igienei orale. Previn gingivita şi sângerările gingivale.
 

Vă recomandăm şi:

Planta minune care ne scapă de otrăvurile zilnice. Brusturele, cel mai eficient remediu pentru detoxifiere

3 alimente-medicament care te scapă de oftalmolog. Ce minuni fac betacarotenul şi luteina din farfurie pentru ochi

4 alimente-medicament pentru lipsa gravă de magneziu. Cum semnalizează organismul carenţa substanţei esenţiale

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările