Frăţia bărboşilor, campanie umanitară pentru cumpărarea unei ambulanţe. Câţi bani au adunat şi de cât mai e nevoie

Frăţia bărboşilor, campanie umanitară pentru cumpărarea unei ambulanţe. Câţi bani au adunat şi de cât mai e nevoie

Asociaţia Beard Brothers FOTO HairCare

Pentru o cauză nobilă, bărbaţii sunt încurajaţi să nu îşi îngrijească bărbile în luna noiembrie, iar banii pe care i-ar fi investi în imagine să îi doneze către o cauză care susţine mişcarea No Shave November. Astfel, în luna noiembrie, bărboşii pot ajuta la cumpărarea unei Ambulanţe împreună cu Asociaţia Beard Brothers şi Haircare.

„Până la această dată s-au strâns 80.000 de euro, însă campania va continua până când se va reuşi cumpărarea ambulanţei. Cea mai ieftină maşină de intervenţie costă 150.000 de euro. A donat multă lume. Nu ne vom opri aici. SMURD Cluj a fost încântat de iniţiativă, orice ajutor este binevenit, pentru că au nevoie de aparatură performantă. În România nu există încă un ONG care să se ocupe strict de problemele de sănătate ale bărbaţilor, însă fiind vorba despre Movember şi bărboşi, nu putem sta deoparte, aşa că am iniţiat această campanie pentru a ajuta cât de mult putem şi ne bucurăm că avem susţinerea multor entităţi”, spune Cornel Marian Hoza (foto jos), preşedinte şi membru fondator Beard Brothers.
 
O companie de produse profesionale pentru îngrijire s-a alăturat campaniei Asociaţiei Beard Brothers şi oferă clienţilor săi discounturi la produsele pentru bărboşi, iar o parte din profit este donat campaniei 1.12 Wheels for Life, care are ca scop achiziţionarea unei ambulante de tip C, pentru SMURD Cluj. Oricine poate dona pentru această cauză şi poate câştiga un motor.
 
 
Ce este No Shave November (Movember)
 
No Shave November (Movember) este un eveniment anual în care bărbaţii sunt încurajaţi să îşi lase bărbile şi mustăţile să crească pe tot parcursul lunii noiembrie, astfel încât să reamintească de problemele de sănătate ale bărbaţilor cum ar fi cancerul de prostată, cancerul testicular sau suicidul.
 
 
Scopul acestui eveniment este acela de a încuraja detectarea cancerului, diagnosticarea acestuia şi tratamentele potrivite într-un stadiu incipient, astfel încât să reducă numărul deceselor ce pot fi prevenite. Pe lângă controale anuale, bărbaţii sunt îndemnaţi să verifice dacă au avut cazuri de cancer în familie şi să adopte un stil de viaţă sănătos.
 
Campania iniţiată de Asociaţia Beard Brothers
 
În 2018, cei din Asociaţia Beard Brothers au iniţiat campania 1.12 Wheels for Life prin care vor să strângă bani pentru a cumpăra o ambulanţă tip C pe care să o doneze către SMURD Cluj.
 
Cei ce aleg să doneze direct către Asociaţia Beard Brothers pot câştiga un motor. Pentru a se înscrie în tombola pentru a câştiga motorul, cei interesaţi trebuie să doneze 100 de lei în contul Asociaţiei Beard Brother: RO58BTRLRONCRT0249735201, cu menţiunea MOTO-SMURD plus numărul de telefon.
 
 
Există mai multe modalităţi de a dona: cumpărând produsele dedicate bărboşilor; donând 100 de lei în contul Beard Brothers sau susţinând cauza pe Indiegogo.
 
Cine este Asociaţia Beard Brothers
 
Beard Brothers este unul dintre cele mai neconvenţionale ONG-uri din România, înfiinţat în 2013 ca o frăţie a bărboşilor. Principalul scop al acestui ONG este acela de a se implica activ în societate şi de a lupta împotriva stereotipurilor sociale şi a discriminării.
 

În 2015, bărboşilor li s-au alăturat şi The Sisterhood, divizia de fete, iar în 2016 s-a înfiinţat şi Volunteer Crew, echipa unde se pot implica toţi cei ce vor să se implice în activităţile iniţiate de Beard Brothers şi The Sisterhood. „În toţi aceşti ani, şi noi, şi fetele şi voluntarii ne-am implicat în mai multe campanii, pe multe dintre ele le-am iniţiat chiar noi. Am donat haine, jucării, am susţinut sportivi de performanţă, dar am ajutat şi punctual oameni care aveau nevoie de ajutor. Sunt sigur că nu ne vom opri curând cu aceste iniţiative”, a mai spus Cornel Marian Hoza.
 
„În toţi aceşti ani, şi noi, şi fetele şi voluntarii ne-am implicat în mai multe campanii, pe multe dintre ele le-am iniţiat chiar noi. Am donat haine, jucării, am susţinut sportivi de performanţă, dar am ajutat şi punctual oameni care aveau nevoie de ajutor. Sunt sigur că nu ne vom opri curând cu aceste iniţiative”, a mai spus Cornel Marian Hoza.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: