FOTO Sute de credincioşi s-au înghesuit la sfinţirea bisericii "Adormirea Maicii Domnului" ca să intre în altar

FOTO Sute de credincioşi s-au înghesuit la sfinţirea bisericii

Preasfinţitul Vincenţiu, episcopul Sloboziei şi Călăraşilor

Sute de credincioşi au participat, pe 1 iunie, la sfinţirea bisericii cu hramul “Adormirea Maicii Domnului”. De la evenimentul de mare importanţă pentru întreaga comunitate din cartierul Ceremac nu a lipsit nici episcopul Sloboziei şi al Călăraşilor, preasfinţitul Vincenţiu.

Ştiri pe aceeaşi temăProgramul liturgic a început cu slujba de sfinţire a lucrărilor exterioare ale bisericii. Unul dintre cele mai importante momente al slujbei a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, urmat de sfinţirea picturii bisericii şi a catapetesmei. La săvârşirea Sfântei Liturghii au participat preacucernici părinţi consilieri de la Centrul Eparhial, părintele protopop al Călăraşiului, Ramon Eugen Ilie, preoţi şi diaconi. Sfinţirea bisericii a adunat sute călărăşeni, deoarece este singura ocazie când prin altar pot trece atât femeile cât şi bărbaţii. " A fost un moment unic, iar slujba înâlţătoare. Am bucurie în suflet că am putut asista la un eveniment aşa de important", a spus Rodica Stoian, una dintre enoriaşele prezente.

"Ca toţi să fie una!"

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor prezenţi la slujbă despre rugăciunea Mântuitorului Iisus Hristos pentru unitatea creştinilor, a Bisericii pe care o va întemeia la Pogorârea Sfântului Duh, despre efortul pe care trebuie să-l facem pentru a împlini această poruncă a Mântuitorului: „ca toţi să fie una”.
Cu această ocazie Preasfinţia Sa a acordat rangul de iconom stavrofor părintelui paroh Dorin Petronel Pavel.
Toţi credincioşii prezenţi- copii, tineri, vârstnici, femei şi bărbaţi, alături de primarul oraşului, Daniel Ştefan Drăgulin, au primit binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce.

Parohia Adormirea Maicii Domnului a luat fiinţă în urmă cu 12 ani, iar piatra de temelie la noul lăcaş de cult a fost pusă pe 15 august 2005, după ce cu ajutorul enoriaşilor din cartierul ceremac s-a reuşit săparea manuală în întregime a fundaţiei în perioada noiembrie-decembrie 2004.
 

Vă recomandăm şi:

Mai veche decât Călăraşiul. Biserica Sfântul Nicolae rezistă sub vremuri de peste trei secole

FOTO Construcţie bizantină din judeţul Călăraşi, în paragină. Biserica din satul Frunzăneşti a fost lăsată pradă degradării

FOTO Mănăstirea Negoieşti, reşedinţa domnitorului Matei Barasab, la un pas de a fi redată circuitului turistic

Ceremonia de sfinţire a fost condusă de preasfinţitul Vincenţiu

Imagini din aceeasi galerie
  • Ceremonia de sfinţire a fost condusă de preasfinţitul Vincenţiu
  • Biserica a devenit neîncăpătoare pentru mulţimea de credincioşi
  • Sfânta Liturghie, cel mai important moment al slujbei
  • Primarul Călăraşiului a primit binecuvântarea
  • Sute de oameni au participat la eveniment
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările