FOTO Reţetă inedită. Cum să faci cea mai bună pizza „floarea soarelui” cu roşii uscate, un preparat spectaculos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O reţetă de pizza altfel aduce culoare şi arome deosebite într-o zi de vacanţă. Pentru a o pizza de sărbătoare, fiindcă este un preparat foarte arătos, e nevoie doar de mai multă creativitate. Rezultatul este unul de-a dreptul spectaculos, iar timpul petrecut în bucătărie este destul de redus, deşi reţeta pare complicată.



Gela Dumitrache, pasionată de arta culinară, învăţătoare în comuna Unirea, creează tot felul de bunătăţi  pe care le împarte cu prietenii săi virtuali pe blogul cufărulcubucurii.wordpress.com. Acum că este în vacanţă, Gela intră în bucătărie şi se pierde printre bunătăţi.

 Ingrediente:

Pentru aluat:

500 gr. făină                                                                                                                     

250 ml. lapte dulce( merge şi apă călduţă, daca n-aveţi lapte când vă e poftă de pizza)

11 gr. drojdie uscată sau 25 gr. drojdie proaspătă, un cub mic                                                  

40 ml. ulei de măsline

o lingură de zahăr

o linguriţă rasă de sare

Pentru umplutură:

200 gr. şuncă de Praga

100 gr. caşcaval

100 gr. măsline verzi                                                  

100 gr. roşii uscate

câteva cozi de chives

4 linguri de sos picant de rosii cu busuioc ( home made am avut eu)

image

Mod de preparare:

Mai întâi se prepară aluatul într-un mod foarte simplu. Se încălzeşte puţin laptele sau apa, dacă nu aveţi lapte , iese şi aşa! Se adaugă zahărul, sarea, uleiul şi apoi se toarnă făina amestecată cu drojdia puţin câte puţin, amestecându-se cu o lingură de lemn până se îngroaşă bine coca, după care intră în funcţiune mânuţa şi se frământă bine până devine un aluat elastic care face şi băşicuţe. Se lasă să crească puţin , atât cât ne ocupăm de tăierea şuncii în bucăţele, raderea caşcavalului, tăierea cozilor de chives. Se poate pregăti aluatul şi la maşina de pâine pe programul de frământare-dospire, respectându-se instrucţiunile maşinii. Când aluatul este gata arată cam aşa…

image

Şi-acum se iau 3/4 din aluat şi se întinde o foaie sub formă de cerc având diametrul pe care dorim să-l obţinem la final pentru pizza noastra…Dacă e mai mare diametru foaia va fi mai subţirică, dacă se doreşte diametrul mai mic, foaia iese cam de un cm.

image

"Se taie în centrul foii 8 raze care nu se prelungesc până la capătul foii! Se observă faptul că eu mi-am trasat şi un cerc pentru a tăia în mod egal toate razele!

image

Se unge suprafaţa foii cu sosul de roşii, apoi se aşează uniform ingredientele umpluturii, după care fiecare rază se va întoarce către exteriorul foii, exact asa cum se vede în fotografie. Puteti să o lăsaţi aşa, vă iese o coroniţă faină. Fiindcă mai aveam aluat i-am completat şi mijlocul, făcând un disc exact de dimensiunile cercului din mijlocul florii", explică gospodina.

image

Se unge cu sos de roşii mijlocul, se presară ingredientele umpluturii şi se pune caşcaval ras din abundenţă în mijloc.

image

Eu am uns cu ou petalele care se văd albe şi am presărat caşcaval din abundenţă şi peste tot la final. Se coace la cuptor preîncălzit, la 180 de grade, aproximativ o jumătate de oră, depinde cât de bronzată o vreţi.

image

“E tare bună, dragii mei! Neapărat să fie berea la rece, ca ştiţi cum merge? Roşiile uscate îi dau o savoare specială în combinaţie cu codiţele de chives şi nu exagerez cu nimic când vă spun că a fost cea mai gustoasă pizza din câte am făcut vreodată…

image

Si cred că am făcut câteva sute  în ultimul deceniu…Plină de savoare şi cu un aspect de sărbătoare, merită să stea pe masa de duminică, la sărbatori, dar la fel de bine ar merge şi la un picnic, e universală, ce mai! Dacă nu aveţi toate ingredientele pentru umplutură, puteţi, dar nu uitaţi, roşiile uscate  fac diferenţa, spune Gela Dumitrache. Poftă bună!”


Vă recomandăm şi:

image

Cum să prepari cea mai bună dulceaţă de căpşuni. Ingredientele secrete ale unei reţete din Bărăgan, vechi de sute de ani

Cum să prepari cea mai bună dulceaţă de trandafiri. Secretele unei reţete vechi păstrate de o bucătăreasă celebră din Bărăgan

Deliciu culinar în post: cel mai bun borş de peşte din Dunăre se face în Bărăgan, după reţeta unei neveste de pescar

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite