FOTO Cazul scandalos al măicuţei care a căzut în păcat şi a născut gemene. Fosta stareţă Sebastiana, iubire interzisă la mănăstirea Tăriceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fosta stareţă Sebastiana (stânga), la botezul gemenelor sale FOTO Adevărul
Fosta stareţă Sebastiana (stânga), la botezul gemenelor sale FOTO Adevărul

Scandalul care a zdruncinat din temelii Biserica Ortodoxă Română(BOR) a pornit din inima Bărăganului, în urmă cu aproape 4 ani. Stareţa mănăstirii Tăriceni a născut, pe 27 noiembrie 2011, fetiţe gemene. Dragostea interzisă dintre măicuţă şi un bărbat misterios a făcut înconjurul ţării. Nici până astăzi nu s-a aflat cine i-a furat inima fostei măicuţe şi a făcut-o să cadă în păcat.

La scurt timp de la incident, viaţa monahală a reintrat pe făgaşul normal. Destinele mănăstirii din judeţul Călăraşi se află de aproape doi ani în mâinile unui călugăr, după ce la Tăriceni s-a încercat refacerea obştei de măicuţe, însă nu s-a reuşit. Ca să spele ruşinea, mai-marii BOR au decis să schimbe statutul mănăstirii şi să aducă mai mulţi călugări în locul măicuţelor care vieţuiau acolo.

Dragoste interzisă

Lăcaşul de cult din inima Bărăganului a ţinut prima pagina a jurnalelor când a explodat bomba: stareţa Sebastiana Gâtlan (40 de ani) de la Tăriceni a dat naştere la gemene, pe 27 noiembrie 2011, la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, deşi a depus un jurământ de castitate atunci când şi-a închinat viaţa lui Dumnezeu. Despre sarcina femeii s-a aflat exact atunci când i-a venit sorocul să nască. Nici personalul medical nu a bănuit nimic deoarece femeia nu era îmbrăcată în haine monahale.

image

Mănăstirea Tăriceni Foto:Click

Elena Gâtlan, pe numele său real, a ţinut secret faptul că a rămas însărcinată, nici măicuţele de la Tăriceni nebănuind nimic. Iniţial s-a crezut că gemenele sunt rodul dragostei dintre fosta măicuţă şi un preot din judeţul Ialomiţa. Într-o scrisoare adresată Episcopiei, la scurt timp de la naşterea fetelor, ea a negat acest lucru, afirmând că tatăl copiilor este un mirean.

calarasi tariceni

La mănăstire, imediat după scandal Foto:Click

Nici ancheta Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor nu a făcut lumină în acest caz, nefiind prezentată o concluzie despre acest incident impardonabil. Singura măsură luată a fost excluderea Sebastianei din monahism. Cu toate acestea, ea are dreptul să revină în viaţa monahală atunci când fetele vor împlini 18 ani.

calarasi tariceni

Mănăstirea Tăriceni Foto:Click

Şi-a cerut iertare

La doar două luni de la această poveste, fosta măicuţă a apărut într-o emisiune televizată şi a vorbit despre viata sa. În ianuarie 2012, Elena Gâtlan s-a spovedit în faţa ţării:

„Vreau pe acestă cale să-mi cer iertate de la cei pe care i-am dezamăgit, iar celor care m-au ajutat vreau să le mulţumesc“, a spus Elena Gâtlan.

Femeia spunea atunci că îşi vede viitorul tot în mănăstire şi speră ca va fi acceptată, alături de fetele sale.

Nu s-a gândit la gura lumii

Fosta călugăriţa a fost sinceră şi a mărturisit că nu s-a gândit nicio secundă la gura lumii, ci doar la viitorul copiilor săi, pe care nu a intenţionat nicio clipă să-i abandoneze. Nu s-a gândit nici la avort, pentru că ar fi fost un mare păcat, iar gemenele nu aveau nicio vină. Elena Gâtlan a recunoscut că a comis un păcat, însă a precizat că cine este „drept să ia pietre şi să arunce“, a spus femeia la Happy Hour.

„Suflet pentru suflet“

Fosta călugăriţă locuieşte, în prezent, cu fetele sale în Bucureşti şi lucrează la o firmă care se ocupă cu pictura bisericească, după ce fundaţia „Suflet pentru suflet“ i-a întins o mână de ajutor, punându-i la dispoziţie o casă. Ştefan Florescu, reprezentantul Fundaţiei, este cel care se ocupă de creşterea micuţelor şi le asigură cele necesare unui trai decent. Bărbatul este şi naşul celor două fetiţe. Ele au fost creştinate în spital, în 2011,  la dorinţa mamei lor şi au primit numele Ana Ecaterina şi Maria Nectaria.

Lacăş de cult în pustietate

În inima  Bărăganului, pe malul Mostiştei, se află Mânăstirea Tăriceni, ctitorie a negustorului Hristodor Guva, de neam grec, moşier prin aceste ţinuturi. Lăcaşul de cult se află în pustietate, la 18 kilometri de Lehliu, iar pe vremuri a fost mănăstire de călugări. Pe un deal din vecinătatea bisericii există o troiţă, aparţinând mânastirii, ridicată în anul 1850, cu forma unui paraclis, imitând în miniatură biserica, având aproximativ 15 metri pătraţi. Troiţa, închinată Sfintei Muceniţe Filofteia, a adăpostit moaştele sfintei Paraschiva care au trecut pe aici într-o perioadă istorică întunecată.

image

Vă recomandăm şi:

Consilierul lui ÎPS Teodosie a fost filmat în timpul unei partide de sex cu o prostituată, iar o faţă bisericească se ocupa de traficul de droguri

FOTO Măicuţele, alungate de la Tăriceni după ce fosta stareţă a născut gemene. La mănăstire au fost aduşi călugări

FOTO VIDEO Scandal la mănăstire, pe comoara ascunsă a lui Brâncoveanu

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite