FOTO Poliţist pentru o zi. Copiii de la şcoala Nicolae Titulescu, faţă în faţă cu oamenii legii

FOTO Poliţist pentru o zi. Copiii de la şcoala Nicolae Titulescu, faţă în faţă cu oamenii legii

Copiii, interesaţi de activitatea poliţiştilor

Elevi, profesori, dar şi zeci părinţi s-au întâlnit, joi cu poliţiştii călărăşeni, în curtea Şcolii Gimnaziale „Nicolae Titulescu”. Oamenii legii s-au prezentat în faţa asistenţei cu tehnica din dotare, cu maşinile pe care le folosesc în misiuni, dar şi cu armele şi laboratorul criminalistic.


”Poliţist pentru o zi” s-a intitulat activitatea desfăşurată de oamenii legii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Biroului Ordine Publică Urban Călăraşi şi Serviciului Criminalistic Călăraşi. De departe, cea mai plăcută supriză pentru copii a fost întâlnirea cu Johny, câinele poliţist. Micuţii au fost impresionaţi de inteligenţa acestuia şi fiecare s-a întrecut în a se fotografia lângă cel mai destoinic poliţist.

Riscuri şi responsabilităţi

Oamenii legii au discutat cu copiii şi le-a explicat în ce constă muncă pe care o fac, dar şi ce riscuri, responsabilităţi şi satisfacţiile au atunci când sunt aleşi să plece în misiune.

„Acţiunea poliţiştilor a vizat apropierea de societatea civilă - comunitatea călărăşeană şi crearea unui cadrul de transparenţă instituţională, fiind premergătoare activităţilor ce vor avea loc în ziua de  25 martie a.c., cu ocazia sărbătoririi Zilei Poliţie Române. În continuare, mâine, 21 martie a.c., în zona centrală a Oraşului Lehliu – Gară se vor desfăşura activităţi similare, de informare şi prezentare a tehnicii din dotarea poliţiei, prin organizarea de standuri expoziţionale”, a anunţat Mihaela Stan, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

Vă recomandăm şi:

Poliţia caută vinovaţii nenorocirii de la siloz. Doi bărbaţi au fost striviţi de câteva tone de soia

Şeful IPJ Călăraşi, printre cei mai săraci poliţişti. Comisarul-şef Ionel Costache încasează lunar o leafă de 3.800 de lei

Arest la domiciliu. Poliţiştii supraveghează 14 eliberaţi sub control judiciar

Copiii, fascinaţi de armele oamenilor legii

Imagini din aceeasi galerie
  • Copiii, fascinaţi de armele oamenilor legii
  • La discuţii cu oamenii legii
  • Câinele-poliţist, înconjurat de copii
  • Laboratorul criminalistic adus în faţa elevilor
  • Întâlnirea cu poliţiştii s-a desfăşurat în curtea şcolii Nicolae Titulescu
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările