FOTO Parlamentarii, la raport: vorbă multă, realizări puţine

FOTO Parlamentarii, la raport: vorbă multă, realizări puţine

Un grup de tineri din judeţul Călăraşi, în vizită la Parlament Foto:Facebook

Cei nouă parlamentari care reprezintă judeţul Călăraşi în Senat şi Camera Deputaţilor nu au reuşit, la un an de la alegeri, să atragă atenţia asupra activităţii lor. Promisiunile electorale au fost multe, realizările puţine.

Ştiri pe aceeaşi temă



În urmă cu câteva zile, liberal Raluca Surdu, deputat al Colegiului Uninominal 5 Olteniţa le mulţumea celor 25.260 de alegători care s-au prezentat la urne acum un an. “Mulţumesc simpatizanţilor, militanţilor, voluntarilor care mi-au fost alături în campania electorală, la vot, dar şi în timpul anului parcurs de atunci. Mă uit în urmă şi mă bucur că am avut alături de mine oameni dedicaţi care m-au sprijinit în acţiunile „Astăzi copii-mâine adulţi-întotdeauna responsabili!”, „Sănătate pentru Olteniţa”, „ÎMPREUNĂ.FACEM.BINE.”, în activităţile Centrului de resurse pentru iniţiativă şi acţiune - Olteniţa, oameni care au dus mesajul meu mai departe în comunităţile lor, dar care m-au şi ţinut în permanenţă conectată la realităţile locale.

Deputatul Surdu a primit votul a 18.853 de alegători, însemnănd 78% dintre cei prezenţi la urne. Primul său an de activitate parlamentară însumează 5 întrebări şi interpelări adresate membrilor guvernului, 16 declaraţii politice, 26 de luări de cuvînt şi 28 de propuneri legislative iniţiate. La nivel local, deputata Surdu militează pentru solidaritate în rândul membrilor comunităţilor locale, sprijinirea iniţiativelor antreprenoriale locale, voluntariat şi dezvoltare permanentă a adulţilor pe cele două paliere, personal şi profesional.   În campanie, ea a declarat că obiectivul numărul 1 va fi canalului Dunăre-Bucureşti, unde se speră crearea a peste 10.000 de locuri de muncă.

Senatorul Iulian Dumitrescu, aproape de oameni

La invitatia senatorului PNL, Iulian Dumitrescu din Colegiul 2 Călăraşi, mi mulţi tineri din judeţ au avut şansa să viziteze Senatul Romaniei. “ Dacă vrem ca tinerii să înţeleagă mecanismul care face ca o ţară să funcţioneze democratic, dacă vrem ca ei să ştie că există instituţii care le pot apăra drepturile, este imperios necesar ca ei să aibă acces la informaţie de acest gen. Un prim pas pe care l-am făcut în acest sens este să duc un număr cât mai mare dintre ei la Bucureşti, pentru a vizita Senatul României. Acolo, ei beneficiază de explicaţii privind funcţionarea sistemului politic, un lucru care în timp se va traduce printr-o abordare şi implicare mult mai serioasă în ceea ce priveşte viaţa comunitatii” a declarat senatorul PNL, Iulian Dumitrescu. Astfel, spune parlamentarul,  îşi respectă promisiunile făcute în campania electorală, când pe lângă alte proiecte de viitor unde se implică inclusiv pentru Olteniţa, el a promis că va fi alături de oameni.

Împotriva impozitării micilor gospodării

Liberalul Iulian Dumitrescu a reuşit într-o şedinţă de Guvern să convingă 50 de colegi să voteze ceea ce acesta a propus în plen, şi anume scoaterea de pe ordinea de zi a unei legi care ar defavoriza ţăranii. Acesta crede că legea ar sărăci deţinătorii de animale şi micii cultivatori. Legea a fost retrimisă spre revizuire la comisii. Oamenii de la ţară ar fi prin această lege afectaţi, cei care au mai mult de 3 bovine, 6 porcine, 10 oi sau capre, peste 50 de familii de albine sau peste o sută de păsări. Micii fermieri ar fi avea de plătit atât impozit pe terenul agricol, cât şi impozit pe venitul agricol. Senatorul liberal Iulian Dumitrescu a precizat nu poate fi de acord cu impozitarea micilor gospodării.

Portughezi la Belciugatele

Iulian Dumitrescu a reuşit să aducă investitori portughezi în localitatea Belciugatele pentru crearea unui parc fotovoltaic, investiţie care ajunge la 4 milioane de euro. La Spanţov a reuşit să aducă fonduri pentru primărie. O firmă italiană doreşte prin intermediul senatorului Colegiului 2 să deschidă o fabrică de paste făinoase, toate aceste intenţii practice însemnând bani la buget, dar mai ales crearea câtorva sute de locuri de muncă.
“Un parlamentar votează legi care să asigure veniturile necesare pentru un trai decent, care asigură siguranţă în domeniul sănătăţii, o pensie de care să se bucure oamenii la bătrâneţe, el votează legi care să ofere crearea unor condiţii de viaţă normală, iar senatorul Colegiului 2 este unul dintre cei care luptă pentru un viitor mai liniştit şi în siguranţă al cetăţenilor”, spune senatorul. Dumitrescu a avut în primul an de mandat 5 iniţiative legislative, o declaraţie politică şi 5 luări de cuvânt în plen.

Prima femeie arendaş din România, 50 de propuneri legislative

Maria Dragomir-deputat PP-DD Partidul Poporului Dan Diaconescu are 12 luari de cuvânt, 11 declaraţii politice, 50 de propunerei legislative iniţiate, 5 interpelări şi 5 moţiuni. Maria Dragomir, de profesie inginer, este şi prima femeie arendaş din România, calitate care a făcut-o să se plece cu o mai mare responsabilitate asupra domeniului agricol.
 În actuala sesiune legislativă, parlamentarul de Călăraşi a avut, pe lângă activitatea consistentă din teritoriu, o şi mai bogată activitate parlamentară.

Astfel, deputatul de Călăraşi este iniţiatorul mai multor propuneri legislative, fie pentru modificarea unor legi deja existente, fie pentru implementarea unor programe şi proiecte noi. Iată principalele propuneri legislative care sunt în dezbatere, în acest moment, în Parlamentul României şi care o au ca iniţiatoare şi pe deputata de Călăraşi, Maria Dragomir:
- propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.273/2004 privind regimul juridic al adopţiei
- propunere legislativă pentru modificarea alin.(4) al art.1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.82/2011 privind unele măsuri de organizare a activităţii de îmbunătăţiri funciare
- propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.24/2010 privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe în şcoli
- propunere legislativă pentru completarea Legii nr.165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist din România
- propunere legislativă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice
- propunere legislativă pentru modificarea şi completarea art.3 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.12/2006 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale
- propunere legislativă pentru modificarea art.9 din Ordonanţa Guvernului nr.27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor
- propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.148/2000 privind publicitatea.

Unul dintre cei mai activi

Cu nu mai puţin de 37 de initiative legislative, Liviu Tomoiagă, senator PNL de Călăraşi, este considerat unul dintre cei mai activi parlamentari ,,Avem o datorie faţă de cei care ne-au votat în cecembrie 2012. Trebuie să îi reprezentăm demn acolo unde suntem datorită votului şi increderii pe care ne-au acordat-o. Le promit pe aceasta cale că nu îi voi dezamagi”, declara senatorul liberal. Liviu Tomoiagă nu este pentru prima dată pe primul loc. Publicatia Econtext, plasându-l în primele luni de mandat, tot pe primele poziţii din punct de vedere al activităţii legislative desfăşurate în Senatul României.

Tomoioagă şi-a declarat întotdeuna sprijinul pentru întreprinzătorii mici şi mijlocii. “În cadrul negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional s-a obţinut reducerea contribuţiilor sociale cu 5% începând cu jumătatea anului viitor. Reducerea CAS este o promisiune respectată a Partidului Naţional Liberal, fiind o “masură-şoc” ce va ajuta sectorul privat, va stimula crearea de noi locuri de muncă şi va contribui la creşterea încasărilor la buget”, a spus senatorul.
Măsurile fiscale asumate pentru anul 2014 sunt extrem de importante şi de necesare deoarece ele vizează continuarea creşterii economice, susţinerea mediului de afaceri şi crearea de noi locuri de muncă. De reducerea CAS cu 5 puncte procentuale vor beneficia în mod direct cele 700.000 de firme private active din România, dar, indirect, măsura se va răsfrânge în mod pozitiv asupra pieţei muncii şi a încasărilor bugetare.
 

Vă recomandăm şi:

Cum vrea Maria Dragomir, deputat PP-DD, să ne scape de maidanezi. Câinii să fie adoptaţi pe banii statului

UPDATE Cine sunt parlamentarii PSD care vor ancheta cazul Călăraşi

FOTO Parlamentarii pe Facebook. Poze penibile şi mesaje cu erori gramaticale

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările