FOTO Modernizarea spitalului care preia răniţii de pe A2, în impas. Consiliul Judeţean a dat bani pentru proiect

FOTO Modernizarea spitalului care preia răniţii de pe A2, în impas. Consiliul Judeţean a dat bani pentru proiect

Spitalul din oraşul Lehliu-Gară, reabilitat cu bani europeni

Autorităţile locale din Lehliu-Gară au stat cu mâna întinsă la Consiliul Judeţean Călăraşi deoarece oraşul risca să piardă un proiect cu finanţare Regio de 10 milioane de lei. Modernizarea spitalului care preia urgenţele de pe Autostrada Soarelui era în impas pentru că Primăria nu a avut fonduri pentru cofinanţarea proiectului.


Astfel, CJ Călăraşi a dispus alocarea de urgenţă a peste 460.000 lei către Lehliu-Gară. “Ei s-au angajat să suporte cofinanţarea, dar dacă cei din Lehliu-Gară nu şi-au plătit taxele şi impozitele, ce să facem acum, să ne uităm cum se pierde proiectul?”, a declarat Răducu George Filipescu, preşedintele CJ.

Nicio îmbunătăţire în ultimii 20 de ani

La 1 mai 2014, auturităţile din oraşul Lehliu-Gară, pentru prima dată beneficiar de fonduri Regio, anunţau că se vor investi peste 10 milioane de lei pentru modernizarea spitalului din localitate, însă nu au spus niciun cuvânt că nu-şi permit să contribuie la realizarea acestei lucrări.
Unitatea medicală, înfiinţată în anul 1973 şi la care de peste 20 de ani nu s-au mai făcut îmbunătăţiri, asigură servicii pentru aproximativ 50.000 de locuitori ai judeţului. Autorităţile locale au semnat, pe 15 februarie 2013, primul contract de finanţare în cadrul Regio. Proiectul „Modernizarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orăşenesc Lehliu-Gară” are o valoare totală de 10.383.193,60 lei, din care peste 7 milioane de lei reprezintă valoarea asistenţei nerambursabile.

Acces egal la sănătate

Conferinţa de lansare a lucrărilor a fost organizată recent, la eveniment luând parte, pe lângă oficialii judeţului, şi firmele care au câştigat licitaţia de construcţie şi dotare a Ambulatorului. Este vorba despre SC Delta ACM şi SC Medical Finance Project SRL. Termenul de finalizare al proiectului a fost prelungit cu încă 6 luni, până în noiembrie 2014, deoarece procedura de licitaţie a fost anevoioasă.

“Prin această investiţie se urmăreşte îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală, prin asigurarea unui acces egal al cetăţenilor din oraşul Lehliu-Gară şi ai comunelor învecinate la serviciile de sănătate. Fondurile nerambursabile Regio vor fi folosite la modernizarea şi echiparea infrastructurii Ambulatoriului integrat. De asemenea, se vor achiziţiona echipamente medicale şi se va construi o anexă cu rol de spaţiu tehnic”, a precizat prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob.    

Confort sporit, aparatură nouă          

Unitatea spitalicească din oraşul Lehliu-Gară asigură servicii medicale pentru 16 comune situate pe o rază de 30 km în jurul localităţii călărăşene, fiind totodată centrul medical care preia urgenţele de pe Autostrada Soarelui. „Modernizarea spaţiilor, confortul sporit, aparatura nouă şi atragerea personalului calificat, vor conduce la creşterea numărului de consultaţii şi la eficientizarea actului medical”, spun reprezentanţii ADR Sud Muntenia.
 

Vă recomandăm şi:

Prima şcoală reabilitată cu fonduri Regio. Unitatea de învăţământ de la Cuza-Vodă va fi modernizată cu bani europeni

Tinerii fără loc de muncă, sprijiniţi de ADR Sud Muntenia prin proiectul „NoNEETs”

ADR Sud Muntenia a semnat primele 13 contracte de finanţare pentru investiţii mari în cadrul POS CCE

Centrul de zi pentru persoane cu dizabilităţi, modernizat cu fonduri europene

Farmville de Ialomiţa. Ferme fictive de vaci pe fonduri europene

Modernizare. Peste 140 milioane de lei din fonduri europene pentru colectarea selectivă a deşeurilor

Aparatură nouă la Lehliu

Imagini din aceeasi galerie
  • Aparatură nouă la Lehliu
  • Blocul operator
  • Aşteptând pacienţii
  • Rezervă renovată
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările