FOTO A început stârpirea şobolanilor. După deratizare, la Călăraşi urmează dezinsecţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipele de la Deratizare sunt pe teren
Echipele de la Deratizare sunt pe teren

În mai multe cartiere din Călăraşi a început, miercuri, operaţiunea de deratizare. Zonele vizate sunt cele în care gunoiul este depozitat perioada lungi de timp, mediu propice pentru dezvoltarea şobolanilor. Echipele de la Deratizare vor acţiona în zona 10 Nivele, La Fantome, 2 Moldoveni, la groapa de gunoi din cartierul Măgureni şi în Oborul Nou.

„Până pe 28 aprilie are loc deratizarea, urmând ca de săptămâna viitoare, de pe 2 mai să începem campania de dezinsecţie. Suntem pregătiţi să stârpim omizile, puricii, căpuşele, larvele şi ţânţarii”, a precizat Sorin Bordei, manager IT în cadrul Primăriei Călăraşi.

image

În cele 15 blocuri cu 10 etaje din renumita zonă „10 Nivele“, şobolanii se simt deja ca acasă. Gunoaiele aruncate de la etaj sau care sunt aduse de locatarii de la alte imobile transformă blocurile în adevărate focare de infecţie. Nu puţine au fost cazurile în care şobolanii au pătruns chiar şi în apartamente.

Şobolanii, la ei acasă

Locatarii din blocul L 35 dau vina pe angajaţii de la firma de salubritate. „Vrem să se schimbe ceva. E inadmisibil să plăteşti 27 de lei de persoană, lunar, şi nici măcar să nu se ridice gunoiul“, spun, indignaţi, oamenii. Aceştia uită însă să precizeze că vecinii lor de la etajele superioare nu se deranjează să pună gunoiul la tomberon, îl aruncă direct de la fereastra apartamentului.

Cartierul Oborul Nou

Transmit boli grave

Şobolanii sunt purtători de foarte mulţi microbi. „Pe suprafaţa corpului pot transmite toţi germenii care pot provoca dizenterie, hepatita A şi boală diareică. Dacă muşcă o persoană, aceasta poate face rabie. Prin urină, rozătoarele elimină leptospire ce produc leptospiroza, o infecţie care poate evolua dând afecţiuni hepatice, renale şi cerebrale. În plus au şi o serie de paraziţi: căpuşe, purici care pot fi implicaţi în transportarea unor boli infecţioase“, a precizat Camelia Truică, medic epidemiolog la Direcţia de Sănătate Publică din Călăraşi.

image
Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite