FOTO Incendiu. 30 de hectare de vegetaţie uscată au fost mistuite de foc la Tăriceni

FOTO Incendiu. 30 de hectare de vegetaţie uscată au fost mistuite de foc la Tăriceni

Efectele incendiului FOTO ISU Călăraşi

Două ore s-au luptat pompierii militari cu flăcările în localitatea Tăriceni, după ce o persoană necunoscută a pus foc intenţionat  pe un teren viran, plin de vegetaţie uscată. “Ajutat” şi de vânt, incendiul a mistuit aproximativ 30 de hectare, însă nu s-au înregistrat pagube material.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alarma a fost dată la ora 11.59, la 112. Se cerea intervenţia pompierilor pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit la nivelul unui teren viran, aparţinând domeniului  public al localităţii Tăriceni. Pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită (SCANIA şi APCA) şi au reuşit în două ore să lichideze incendiul. Au ars 30 de hectare cu vegetaţie uscată.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unei persoane neidentificate, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea.

O magazine şi un grajd, făcute scrum

Sâmbătă după-amiză, o gospodărie din localitatea Stancea a fost la un pas să se transforme în scrum, după ce trei copii rămaşi nesupravegheaţi s-au jucat cu chibriturile lângă nişte materiale combustibile. Aşa a luat foc magazia gospodăriei şi numai intervenţia promptă a pompierilor de la Garda Chiselet a făcut ca flăcările să nu cuprindă şi întreaga locuinţă. Aceştia au salvat bunuri în valoare de 40.000 de lei, iar valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 2.800 de lei.

Şi la Fundeni a fost nevoie de intervenţia pompierilor, în noaptea de duminică spre luni, când un grajd dezafectat a luat foc. În urma incendiului, a ars acoperişul adăpostului de animale pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi, valoarea pagubelor fiind estimată la 1.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate de către pompieri la suma de 50.000 de lei. Primele cercetări au scos la iveală faptul că focul a izbucnit din cauza unei persoane neidentificate, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea.
 

Incendiu la Călăraşi FOTO ISU Călăraşi

Imagini din aceeasi galerie
  • Incendiu la Călăraşi FOTO ISU Călăraşi
  • Incendiu la Călăraşi FOTO ISU Călăraşi
  • Incendiu la Călăraşi FOTO ISU Călăraşi
  • Incendiu la Călăraşi FOTO ISU Călăraşi
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările