FOTO Concurs de vâslit. Descoperă Rowmania Călăraşi, în canotca lui Ivan Patzaichin

FOTO Concurs de vâslit. Descoperă Rowmania Călăraşi, în canotca lui Ivan Patzaichin

Călărăşenii care au visat să vâslească alături de faimosul Ivan Patzaichin au ocazia să-şi împlinească dorinţa duminică, 17 august, pe braţul Borcea, la sărbătoarea Dunării.


Toţi cei care iuebesc apa şi mişcarea în aer liber sunt invitaţi să participe la a doua ediţie a  competiţiei de vâslit în canotci de 10+1, parte a campaniei Descoperă Rowmania, duminică, 17 august, începând cu ora 9.30 în Parcul Central – zona Debarcader. "Vă invităm să vă alăturaţi campaniei noastre -indiferent de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă- şi să formaţi echipajul de 11 campioni la vâslit cu care să luaţi startul în competiţia Descoperă Rowmania – concurs de vâslit viteză,  în canotci de 10+1 locuri”, a anunţat Ivan Patzaichin, preşedinte Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23.


Câştigătorii din fiecare ediţie locală vor intra în finala naţională Descoperă Rowmania, care se va desfăşura în cadrul Festivalului Rowmania, pe 31 august, la Tulcea.

 Promovarea mişscării în aer liber

Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă este o campanie naţională de promovare a patrimoniului naţional şi urmăreşte descoperirea României naturale, prin promovarea mişcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii este să reapropie oamenii de natură şi să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca şi ca activitate vâslitul.


Canotca, o „invenţie” a Asociaţiei „Ivan Patzaichin – Mila 23”, va fi folosită drept vehicul de competiţie şi va fi pusă la dispoziţia echipei în cadrul evenimentului. Construită din dorinţa de a promova mesteşugul românesc, canotca este denumită aşa după lotcă - de la care preia materialul, şi după canoe, de la care preia liniile dinamice. Este un produs integral "made in Romania", cu un design unicat, făcută din lemn, preluând meşteşugul marangozilor din Delta Dunării.

Campionul Ivan Patzaichin, la vâsle Foto:Arhivă personală

Descoperă Rowmania Călăraşi este un eveniment organizat de Asociaţia „Ivan Patzaichin – Mila 23” împreună cu Primăria Municipiului Călăraşi, în cadrul proiectului Dunărea, forever - finanţat prin Programul Operaţional de Pescuit 2007-2013.
 

Vă recomandăm şi:

FOTO VIDEO Lotca solară, un nou produs al campionului Ivan Patzaichin

Corul Sinicika, „sirenele“ lui Patzaichin de la Mila 23

Muzeul Lotcii în Mila 23, satul natal al lui Ivan Patzaichin

FOTO Jurilovca, poarta Raiului de la intrarea în Delta Dunării

FOTO Niculiţel, tărâmul strugurilor şi al mănăstirilor

FOTO Luncaviţa, satul teilor şi al nopţilor senine

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările