FOTO Cea mai frumoasă insulă protejată de la Dunăre. Pisica, un colţ de rai

FOTO Cea mai frumoasă insulă protejată de la Dunăre. Pisica, un colţ de rai

Împletitură de plesnitoare de pe insula Pisica Foto:ostroaveledunarii.ro

Ostrovul Pisica sau Trămşani este unul dintre cele mai frumoase insule protejate din judeţul Călăraşi. Doar cei care deţin o barcă se încumetă să viziteze aceste locuri magnifice de la Dunăre. Zona are o suprafaţă de 29 de hectare şi este acoperită în mare parte cu păduri pe care se împletesc frumoasele liane şi viţa de vie sălbatică.

Ştiri pe aceeaşi temăAici aveţi ocazia să admiraţi cele mai frumoase păsări pe cale de dispariţie: pescărelul albastru, diverse specii de stârci, şoimul dunărean, vulturul codalb, chire de baltă, silviile, scatii şi sticleţii. O plimbare cu barca pe Dunăre te va purta într-o lume mirifică, dominată de linişte şi calm şi reprezintă cel mai bun mod de relaxare.

Puteţi ajunge la ostrovul Pisica închiriind o barcă de la Albatros Podul 4, cu 500 de lei pe zi. Complexul este amplasat pe DN3, la aproximativ 4 kilometri de municipiul Călăraşi. Insula se află pe fluviul Dunărea, în apropierea comunei Dervent, a insulei Păcuiul lui Soare, la aproximativ o orăde mers cu barca de municipiul Călăraşi.

Adevărate jungle

Ostroavele de pe Dunăre sunt adevărate „jungle“ în care îşi regăsesc refugiul specii de păsări şi animale rare, lucru care le conferă un rol esenţial în salvarea ecosistemelor din întreg bazinul Dunării.
Pentru că aceste specii sunt protejate, pe ostroavele incluse în situl Natura 2000, din care face parte şi insula Pisica, s-au instalat platforme de cuibărit pentru codalb şi şoimul dunărean.  

Ruinele Cetăţii bizantine Vicina

Ostrovul Pisica se află în apropiata vecinătate a insului Păcuiul lu Soare, unde zac pradă apelor, ruinele cetăţii bizantine Vicina. Un loc romantic, plin de istorie cu un peisaj fascinant, cu o biodiversitate excepţională şi un patrimoniu cultural deosebit se afundă în apele nemiloase ale Dunării. Ruinele cetăţii Vicina din insula Păciul lui Soare, mănăstirea Dervent, peştera Sfântul Andrei, cetatea Durostor, în oraşul vecin din Bulgaria, Silistra, sunt doar câteva dintre atracţiile zonei unde ecoturismul s-ar putea dezvolta lejer, dacă ar exista fonduri.

Lumea misterioasă

Păcuiul lui Soare e situat în apropierea localităţii Ostrov, la aproximativ 130 de kilometri de Constanţa. Un ţărm scăldat de apele Dunării, natură sălbatică, linişte cât cuprinde şi o cetate veche de mai bine de o mie de ani care coboară sub apele învolburate - la Păcuiul lui Soare descoperi o lume misterioasă. E un loc rupt de civilizaţie. Pentru un asemenea peisaj mirific, parcă ireal, turiştii ar da bani „grei“.

Boltă de liane

În spatele acestei insule, ferită de ochii lumii, se zăreşte un canal, răsărit din Dunăre. Aici nu poţi intra decât cu o barcă pentru că acesta nu este luminat de razele blânde ale soarelui, ci este ascuns de pomii care se unesc şi creează o boltă mirifică. Pătrunzând pe acest canal cu apa lină în care poţi zări peştii, liniştea te cuprinde şi te duce parcă în altă lume. Linişte profundă este întreruptă rareori de câte un împingător de barje care transportă balast pe Dunăre.


 

Vă recomandăm şi:

FOTO Cele mai rare păsari care trăiesc în Bărăgan. Gâsca cu gât roşu şi pelicanul creţ, bijuteriile de la Dunăre

Comoara dispărută a României: dropia

FOTO Gâsca cu gât roşu, una dintre cele mai rare păsări din lume, a poposit şi în Bărăgan

Oamenii de ştiinţă vor să demonstreze că păsările pot simţi un cutremur

Păsările călătoare nu mai vor în ţările calde

Stol de păsări Foto:www.ostroaveledunarii.ro

Imagini din aceeasi galerie
  • Stol de păsări Foto:www.ostroaveledunarii.ro
  • Cromorani în zbor Foto:www.ostroaveledunarii.ro
  • Ostrovul Haralambie Foto:www.ostroaveledunarii.ro
  • Salcie albă Foto:www.ostroaveledunarii.ro
  • Ostrovul Fermecatu Foto:www.ostroaveeldunarii.ro
  • Pelicani odihnindu-se Foto:www.ostroaveledunarii.ro
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările