Fonduri Regio pentru investiţii de 80 de milioane de lei în cinci oraşe din regiunea Sud Muntenia

Fonduri Regio pentru investiţii de 80 de milioane de lei în cinci oraşe din regiunea Sud Muntenia

Un terminal intermodal va fi amenjat de Primăria Călăraşi la Siderca FOTO Facebook/PMC

Cinci contracte de finanţare, în valoare de 80 de milioane de lei, au fost semnate la sediul ADR Sud Muntenia în această săptămână, prin aceste investiţii urmând a se îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale comunităţilor urbane regiunea Sud Muntenia, respectiv din Curtea de Argeş, Călăraşi, Bolintin-Vale, Urziceni şi Giurgiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Administraţia municipiului Călăraşi îşi propune să reducă emisiile de carbon la nivelul localităţii, construind un terminal intermodal de transport în zona de vest a oraşului. Investiţia, care se ridică la 3,6 milioane de lei, va asigura accesul populaţiei la transportul public de călători, precum şi la mijloacele nemotorizate de deplasare, reducând astfel numărul de utilizări al vehiculelor personale. Prin această intervenţie, călărăşenii se vor deplasa în condiţii optime de siguranţă şi confort, beneficiind totodată de un spaţiu urban atractiv şi de un mediu în care nivelul de poluare este redus.
 
Valoarea totală a investiţiilor se ridică la 3.631.539,02 lei, din care peste trei milioane de lei provin din FEDR, bugetul naţional alocă peste 468.000 lei, cofinanţarea beneficiarului depăşeşte 72.000 lei, în timp ce aproximativ 25 de mii de lei reprezintă valoarea cheltuielilor neeligibile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: