Fonduri europene în valoare de 41,28 milioane de euro, atrase pentru investiţii pe malul Borcei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În domeniul fondurilor europene nerambursabile, Primăria Municipiului Călăraşi are în prezent semnate 21 de contracte de finanţare în valoare de 41,28 milioane euro, aflate astăzi, 14 iulie 2020, în diverse stadii de implementare, şi urmând, ca în cel mai scurt timp (aproximativ 4 luni) să semneze încă 9 contracte de finanţare în valoare totala de 10,8 milioane euro.

La începutul anului 2016, Primăria Municipiului Călăraşi  s-a confruntat cu o mare provocare – a absorbţiei  sumei de 24,7097 milioane euro prin proiecte finanţabile din POR 2014-2020, la care urma să se adauge  2% contribuţia PMC, procedeu aplicat tuturor municipiilor reşedinta de judeţ din ţară.

Pentru toate domeniile propuse de către finanţator, Primăria Municipiului Călăraşi  a pregătit şi a depus la ADR Sud Muntenia 15 proiecte în valoare  totală de 34,26 milioane euro (reprezentand 138,65% faţă de ţinta propusă, mai mult cu 9,5503 milioane euro).

Astfel, Călăraşi  este primul municipiu resedinţă de judeţ din Regiunea Sud-Muntenia care a semnat un contract de finantare din Axa 4.1 a POR, aceea destinată proiectelor de mobilitate urbană, şi anume, proiectul destinat reducerii emisiilor de carbon prin modernizarea Străzii Bucureşti, în valoare de 9,35 milioane Euro. 

Totodată, Primăria Municipiului Călăraşi  a obţinut finanţare pentru alte 11 proiecte în cadrul Programului Operaţional de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2014-2020 (INTERREG V-A), POCA 2014-2020, Comisia Europeană, POPAM 2014-2020 şi din Fondul de Mediu, toate câştigate în sistem competitiv, la concurenţă cu celelalte primării din ţară participante.

Toate proiectele, aprobate pentru finanţare

"Toate proiectele depuse au fost aprobate pentru finanţare, astfel încât, la acest moment, în proiectele aflate în implementare se desfăşoară activităţile aprobate, după cum urmează:  achiziţii de servicii, achiziţii de proiectare la stadiul PT şi execuţie de lucrări şi achiziţii furnizări  de bunuri Pentru toate cele 21 de proiecte sunt contractate, aproape în totalitate, activităţile de informare şi publicitate, audit, consultanţă, verificare tehnică etc. 

Menţionăm faptul că, deşi activităţile de achiziţie de realizare proiect tehnic şi execuţie lucrări sunt în derulare, acestea vor fi considerate ca fiind îndeplinite abia la semnarea contractelor respective, deci la finalizarea achiziţiilor.

Pentru informarea reală şi obiectivă,  un proiect parcurge de la pregătirea lui şi până la finalizare, următoarele etape obligatorii. De subliniat este faptul că de la conceperea proiectului, până la etapa de semnare a contractului de finanţare, pot trece peste 2 ani", au anunţat reprezentanţii Primăriei Călăraşi.

Vă mai recomandăm şi:

A început construcţia celei mai moderne pieţe de pe malul Borcei. Cum va arată clădirea de 4 milioane de lei

S-a deschis şantierul pentru introducerea reţelei de canalizare pe strada Oborului

VIDEO Modernizarea străzii Griviţa continuă, ce lucrări au fost realizate pe cea mai circulată arteră

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite