Flagrant la Olteniţa. Un poliţist a refuzat o şpagă de 300 de euro la examenul pentru permisul auto

Flagrant la Olteniţa. Un poliţist a refuzat o şpagă de 300 de euro la examenul pentru permisul auto

Examenul pentru permis, o piatră de moară pentru un bărbat din Olteniţa Foto:Arhivă Adevărul

Un agent de poliţie a dat pe mâna procurorilor un bărbat care încerca să-l mituiască. Poliţistul şi-a informat superiorii că a refuzat 300 de euro pentru a ajuta un candidat să treacă proba de traseu în vederea obţinerii permisului de conducere.

Ştiri pe aceeaşi temăPe 28 martie, poliţistul s-a prezenta la sediul S.J.A. Călăraşi, unde l-a denunţat pe mituitor. Bărbatul se oferise cu o zi în urmă să-i dea 300 de euro ca să obţină mai uşor permisul. Poliţistul a povestit cum pe 27 martie,  în timp ce se afla în cadrul examinărilor pe care le efectua pe raza munucipiului Olteniţa, în autoturismul de serviciu, a fost abordat de N.V. pe care în aceeaşi zi îl declarase respins la proba practică de obţinere a permisului de conducere. Bărbatul a insistat să-i dea 300 de euro ca să „închidă” ochii şi să-l declare admis.

Ca urmare a denunţului formulat, pe 1 aprilie., ofiţerii S.J.A. Călăraşi, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi au organizat acţiunea de prindere în flagrant. N.V. a fost surprins în timp ce oferea agentului de poliţie 300 euro, pentru a-i facilita promovarea în mod fraudulos a probei practice de traseu în vederea obţinerii permisului de conducere.
După punerea în mişcare a acţiunii penale şi audierea lui N.V. în calitate de inculpat, procurorul a dispus cercetarea acestuia în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.

Vă recomandăm şi:

Percheziţii la Serviciul Permise. Trei poliţişti, suspectaţi că au primit şpagă

A luat o mită de 400 de euro pentru acordarea unui permis de conducere

Cum obţineau permisul de conducere candidaţii care dădeau şpagă examinatorilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările