Finanţări. 57 milioane de euro, bani europeni pentru eficienţa energetică a clădirilor din regiunea Sud Muntenia

Finanţări. 57 milioane de euro, bani europeni pentru eficienţa energetică a clădirilor din regiunea Sud Muntenia

Autorităţile locale, la seminarul prinvind finanţările nerambursabile FOTO Adevărul

La peste 57 milioane de euro se ridică finanţarea nerambursabilă pentru clădirile rezidenţiale din Sud Muntenia, prin POR 204 – 2020. Un seminar de informare a avut loc la sediul ADR privind sprijinirea eficienţei energetice la clădirile publice, dar şi în sectorul locuinţelor.


La întâlnire au participat reprezentanţii autorităţilor publice locale din mediul urban de la nivelul judeţului Călăraşi.

Conform variantei finale a Ghidului solicitantului, prin Prioritatea de investiţii 3.1 „Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor” – operaţiunea 1 „Clădiri rezidenţale” din cadrul Axei prioritare 3 „Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon”, regiunea Sud Muntenia va avea o alocare financiară de peste 57 milioane de euro. Aplicanţii eligibili în cadrul acestei priorităţi de investiţii sunt unităţile administrativ-teritoriale din mediul urban.

"Primul venit, primul servit"

Conform ADR Sud Muntenia, solicitantul este cel care încheie un contract cu asociaţia/asociaţiile de proprietari pentru depunerea şi derularea proiectelor. Valoarea minimă eligibilă pentru un proiect finanţat în cadrul acestei priorităţi este de 100.000 de euro, iar valoarea sa maximă nu poate depăşi 5 milioane de euro. Obiectivul specific vizează creşterea eficienţei energetice în clădirile rezidenţiale. Proiectele pot fi depuse continuu, în perioada 16 mai – 16 noiembrie a.c, contractarea urmând a fi realizată în conformitate cu principiul „primul venit, primul servit”.

Unde vă puteţi informa

Ghidul aferent Priorităţii de investiţii 3.1 poate fi consultat pe website-ul nostru http://regio.adrmuntenia.ro, secţiunea dedicată POR 2014 – 2020, link: http://regio.adrmuntenia.ro/por_2014-2020, precum şi pe pagina de Internet a programului – www.inforegio.ro. Evenimentul de la Călăraşi este primul seminar de informare dintre cele şapte ce vor fi organizate în această perioadă în fiecare municipiu reşedinţă de judeţ şi care sunt destinate potenţialilor beneficiari – Unităţile administrativ-teritoriale din regiunea Sud Muntenia.
 

Vă recomandăm şi:

Seminar la ADR Sud Muntenia. Programul Operaţional Regional, cheia dezvoltării comunităţilor defavorizate

Bani europeni. ADR Sud Muntenia semneză primele contracte de finanţare pentru microîntreprinderi

ADR Sud Muntenia a semnat primele 13 contracte de finanţare pentru investiţii mari în cadrul POS CCE

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările