Finanţări de 3,3 miliarde lei. Regiunea Sud Muntenia, prima din ţară la accesarea de fonduri europene

Finanţări de 3,3 miliarde lei. Regiunea Sud Muntenia, prima din ţară la accesarea de fonduri europene

Bilanţ la ADR Sud Muntenia Foto:Adevărul

Agenţia de Dezvoltare Sud Muntenia(ADR) se află pe primul loc în ţară în ceea ce priveşte numărul de proiecte depuse prin care se solicită fonduri europene. Până la mijlocul lunii decembrie, la sediul ADR au fost depuse, pentru a primi finanţare din POR 2007 – 2013, 1.419 proiecte, prin care se solicită fonduri în valoare de aproximativ 6,2 miliarde de lei.

Ştiri pe aceeaşi temăDintre acestea, au fost semnate 743 de contracte de finanţare, cu o valoare totală de aproximativ 3,3 miliarde de lei. „În ceea ce priveşte gradul de contractare, raportat la numărul proiectelor depuse, acesta a ajuns la 68,36%, fapt ce situează regiunea Sud Muntenia pe primul loc din ţară”, a anunţat Liviu Muşat, directorul instutiţiei.
 
Având în vedere că Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 este la final, angajaţii ADR lucrează intens pentru salvarea cât mai multor proiecte care se află în dificultate de finalizare. „La fel ca pentru beneficiari, şi pentru noi este foarte important să nu reziliem contracte de finanţare, deoarece aceasta ar însemna bani pierduţi pentru regiune, pentru comunităţile care au nevoie de fonduri,” a adăugat Muşat.

Urmează infrastructura de transport

Totodată, pentru 2015 se pregătesc noile instrumente pentru  viitorul Program Operaţional Regional, când se aşteaptă lansarea Axelor pentru infrastructura de transport prin care vor putea fi finanţate proiecte inter şi intra regionale, precum şi cea destinată IMM-urilor şi microîntreprinderilor.

„În momentul de faţă, Planul de Dezvoltare Regională 2014 – 2020 al regiunii Sud Muntenia este finalizat, aprobat din punct de vedere metodologic de Autoritatea de Management şi avizat de către Comitetul Regional de Planificare. Urmează ca în prima şedinţă a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia să fie aprobat şi să devină oficial document de lucru al regiunii”, au spus reprezentanţii ADR.

Vă recomandăm şi:

Procurorii DNA au descins în Bărăgan. Percheziţii la sediul ADR Sud Muntenia

Bani europeni. ADR Sud Muntenia semneză primele contracte de finanţare pentru microîntreprinderi

ADR Sud Muntenia a semnat primele 13 contracte de finanţare pentru investiţii mari în cadrul POS CCE

Centrul de zi pentru persoane cu dizabilităţi, modernizat cu fonduri europene

Farmville de Ialomiţa. Ferme fictive de vaci pe fonduri europene

Modernizare. Peste 140 milioane de lei din fonduri europene pentru colectarea selectivă a deşeurilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările