Filtre rutiere, organizate de forţele de ordine în oraşul de pe malul Borcei

Filtre rutiere, organizate de forţele de ordine în oraşul de pe malul Borcei

Filtre organizate la Călăraşi FOTO Adevărul

Forţele de ordine din Călăraşi au desfăşurat, ieri, o acţiune pentru verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în perioadă stării de urgenţă. Au fost constituite mai multe dispozitive de ordine şi siguranţă publică şi puncte de verificare pe raza municipiului Călăraşi şi a comunei Dragalina, forţele de ordine acţionând pentru aplicarea măsurilor stabilite prin ordonanţele militare adoptate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scopul activităţilor a fost prevenirea şi limitarea răspândirii COVID-19, dar şi asigurarea unui climat optim de siguranţă publică.
 
Au fost aplicate 74 de sancţiuni contravenţionale, din care 4 la legea 61/1991 R pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 2 la legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări servicii ilicite, 11 la OUG 195/2002 R privind circulaţia pe drumurile publice şi 57 la alte acte normative, valoarea amenzilor aplicate fiind de 64.900 de lei, iar a bunurilor confiscate de peste 300 lei.
 
"Reamintim tuturor cetăţenilor că nerespectarea legislaţiei în vigoare atrage sancţiuni şi necunoaşterea legii nu poate fi invocată ca scuză. Recomandăm tuturor, să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, vă reamintim că este esenţial să fim responsabili, să conştientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acţiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. Vă rugăm să rămâneţi în casă, pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur!", au transmis reprezentanţii Prefecturii Călăraşi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: