Filmul „Octav”, proiecţie specială pe malul Borcei, pe 6 octombrie

Filmul „Octav”, proiecţie specială pe malul Borcei, pe 6 octombrie

Marcel Iureş şi Victor Rebengiuc, în rolurile principal FOTO raftulcufilme.ro

După proiecţii special în mai multe oraşe din ţară, pe 6 octombrie, pelicula ”Octav” ajunge şi la Călăraşi, în cadrul proiectului cultural „7 zile – 7 arte”.

Ştiri pe aceeaşi temă


Filmul „Octav” a fost selecţionat în cadrul prestigiosului Festival Internaţional de Film de la Montreal 2017, la secţiunea Focus on World Cinema, un festival de tradiţie pentru cinematografia mondială aflat la cea de-a 41 ediţie.
Lung-metrajul, regizat de Serge Ioan Celebidachi, este o coproducţie România — Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, iar producător este Adela Vrinceanu Celebidachi. Filmul „Octav”, ce va rula în cinematografele din ţară începând cu 6 octombrie 2017, este clasificat cu AG (Audienţă Generală). Din distribuţie fac parte actorii: Marcel Iureş, Victor Rebengiuc, Eric Aradits, Alessia Tofan, Silviu Biriş, Dana Rogoz, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Maria Obretin, Adrian Păduraru şi Vlad Rădescu.

Călătorie în timp

Filmul „Octav”, în regia lui Serge Ioan Celebidachi, spune povestea lui Octav (Marcel Iureş), un bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorinţa de a-l vinde. Ajuns aici, după o absenţă de zeci de ani, o fetiţă ce-i pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-şi redescopere bucuria de a trăi. „Octav ne poate ajuta să ne reamintim cine suntem cu adevărat şi să ne facem curaj să ne explorăm trecutul, iar pentru cei mai norocoşi dintre noi este o reafirmare a generozităţii infinite a vieţii”, a declarat regizorul Serge Ioan Celebidachi. Pelicula „Octav” va rula în sala Cinematografului 2D/3D Călăraşi începând cu ora 19.00 şi face parte din proiectul de educaţie prin artă “7 zile – 7 arte”.
 

Vă recomandăm şi:

Premiile "10 pentru Călăraşi", decernate în luna decembrie. Se aşteaptă propunerile culturale

FOTO Istorie. Călăraşi, capitala culturală a României în perioada interbelică. Locul unde Ionel Teodoreanu a descoperit "parfumul Medelenilor"

FOTO Primarul cultural al Călăraşiului, o iubire de-o viaţă. Povestea impresionantă a lui Eugen Cialîc, un familist convins

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările