Festivalul bicicletelor, organizat pe 27 iulie la Grădiştea. În comună se va deschide şi un târg pentru promovarea produselor locale

Festivalul bicicletelor, organizat pe 27 iulie la Grădiştea. În comună se va deschide şi un târg pentru promovarea produselor locale

Proiectul urmăreşte dezvoltarea zonei prin turism FOTO Adevărul

În comuna Grădiştea va avea loc pe 27 iulie a cincea ediţie a Festivalului Bicicletelor. Aici va fi organizat şi un târg unde vor fi promovate produsele culinare locale tradiţionale şi produsele de artizanat.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Se va organiza un spectacol la care vor fi invitaţi să participe ansamblul local şi elevii şcolilor din localitate. Vor fi organizate concursuri (de ciclism, de desene, de fotografie), mini expoziţie, expoziţie culinară a gospodinelor din localitate. Manifestarea îşi propune să contribuie la atingerea unuia din obiectivele creării pistei pentru ciclişti şi anume dezvoltarea durabilă a zonei prin turism alternativ.
 
Pista pentru ciclişti se desfăşoară de-a lungul Drumului Naţional 31 Călăraşi - Olteniţa, pe partea stângă, cu o lungime de 5641 m. Începe de la lacul Gălăţui din satul Rasa la km 10 pe DN31, si se termină în satul Grădiştea în dreptul străzii Buzeşti. Pista are o lăţime de 1,0 m şi 29 platforme de încrucişare cu lungimea de 8 m şi lăţimea de 1,0 m, amplasate la cca. 200 m una de alta.
 
Comuna Grădiştea a implementat proiectul „Piste pentru ciclişti – cale de valorificare a tradiţiilor şi potenţialului economico-social al comunei Grădiştea, judeţul Călăraşi” şi „Conservarea specificului local prin organizarea de târguri tradiţionale şi evenimente culturale, utilizarea mijloacelor de prezentare on-line a patrimoniului natural şi cultural al comunei Grădiştea”
 
Prin această investiţie se încearcă revitalizarea spirituală şi culturală a comunei, dezvoltarea spiritului civic al locuitorilor, prin promovarea tradiţiilor culturale locale, cu ocazia fiecărei manifestaţii cultural artistice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările