Femeile din comuna Grădiştea se pot testa gratuit pentru cancerul de col uterin

Femeile din comuna Grădiştea se pot testa gratuit pentru cancerul de col uterin

Testare gratuită pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin FOTO Adevărul

Autorităţile din comuna Grădiştea au încheiat un parteneriat cu iniţiatorii proiectului „Screening pentru cancerul de Col Uterin şi tratament precoce-SCCUT”.  Astfel, femeile din localitate, cu vârste cuprinse între 24-64 ani, au posibilitatea de a se testa pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin. Î

În acest scop vor fi organizate întâlniri informative cu femei de pe raza comunei, pentru o informare corectă în ceeea ce priveşte accesarea acestor servicii gratuite teste (Papanicolau şi HPV). În ziua testării, serviciile vor fi acordate pe baza unei programări pe intervale orare, astfel încât să nu se aştepte prea mult. Se vor face teste în două zile, una pe 25 august, iar celalaltă va fi în luna septembrie. Persoanele interesate pot suna la primăria Grădiştea pentru informaţii.
 
Primăria Municipiului Călăraşi a găzduit miercuri, 28 iulie, evenimentul de lansare a proiectului Screening pentru Cancerul de Col Uterin şi Tratament Precoce în judeţul Călăraşi.În paralel s-a desfăşurat o amplă acţiune de testare a femeilor care a avut loc în cadrul Unităţii Mobile de Screening pentru Cancerul de Col Uterin.
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările