Femeia care a cucerit Hollywood-ul cu frumuseţea perfectă. Povestea româncei Sylvia Sydney, fiica de croitoreasă ajunsă star de cinema

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românca a îngenuncheat cetatea Filmului FOTO cinemagia.ro
Românca a îngenuncheat cetatea Filmului FOTO cinemagia.ro

Actori celebri i-au fost parteneri pe ecran: Spencer Tracy, Henry Fonda şi Cary Grant, după ce Sylvia Sydney a cucerit Hollywood-ul. Dintr-o familie modestă, fiica unei croitorese din Bacău, ajunsă prin căsătoria cu un rus în America, Sylvia, pe numele său real Sophia Kosow, a făcut carieră în lumea filmului.

Se spune chiar că, în acele vreme, era o concurentă de temut pentru fabuloasa Grace Kelly, devenită ulterior Prinţesă de Monaco. . Sophia, pe numele său de scenă Sylvia, s-a născut pe 8 august 1910, la New York, în cartierul Bronx. Mama sa fusese o femeie modestă din România care, prin căsătoria cu un rus, a ajuns în America. Nici nu avea să bănuiască suprizele pe care i le-a rezervat viaţa. La scurt timp după naşterea fetei, cei doi se despart, iar femeia se recăsătoreşte cu Sigmund Sydney, cel care a adoptat-o pe fiica sa.

L-a inspirat pe celebrul Alfred Hitchcock

Caracterizată ca o adolescentă timidă şi retrasă, Sylvia a fost încurajată de părinţi să iasă din casă si să socializeze. La vârsta de 15 ani, fata a hotărât să devină actriţă, lucru care i-a bucurat pe părinţii săi şi care au au susţinut-o în această carieră.

calarasi sylvia

Ea a fost înscrisă la şcoală de teatru Guild, mărturisind mai târziu că viaţa artistică a fascinat-o dintotdeauna şi că a încercat mereu să fie cea mai bună pentru a deveni un nume în lumea cinematografiei şi a teatrului.

Conform biografiei actriţei, primele roluri pe care le-a avut în spectacolele de la şcoală au propulsat-o în lume bună a filmului. Unul dintre spectacole a avut loc pe Brodway, iar prezenţa în public a unui critic a însemnat debutul Sylviei la Holywwod. Lăudată şi admirată, ea a fost rapid remarcată de cei mai buni regiziori, ajungând în scurt timp muza celebrului Alfred Hitchcock.

Nominalizată la Oscar

Astfel, la numai 20 de ani, Sylvia Sydney devine celebră la Hollywood, în anii '30. A jucat alături de celebrii Spencer Tracy, Henry Fonda, Joel McCrea, Fredric March, George Raft şi Cary Grant. În 1952, a interpretat rolul Fantine în "Les Misérables", pentru care a fost apreciată de critici şi care i-a deschis multe uşi în lumea cinematografiei.

calarasi sylvia

În 1973 a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul secundar din "Summer Wishes, Winter Dreams", iar în 1982 a primit premiul "George Eastman", pentru întreaga carieră.

Femeia perfectă

Chipul Sylviei Sidney a fost ales, la acea vreme, datorită formei ovale şi a simetriei perfecte ca frumuseţe desăvârşită. „Alegerea noastră a fost una uşoară”, spunea, în urmă cu aproape 80 de ani, Wally Westmore, make-up-artist la compania Paramount. Printre trăsăturile care au făcut-o pe Sylvia Sidney „femeia perfectă” se numără mărimea nasului în raport cu mărimea feţei (exact o treime), distanţa dintre ochi, dar şi grosimea egală a buzelor.

calarasi sylvia

Sylvia Sydney a fost căsătorită de trei ori şi a încetat din viaţă, la 1 iulie 1999, din cauza cancerului la gât, în New York.

Vă recomandăm şi:

Viaţa ireală a superbei actriţe din filmul „Dragoste la zero grade“. Cum a ajuns un star de cinema geniu în fizică nucleară

Femei celebre care au scris istorie şi care au influenţat viaţa a milioane de oameni, de la Ioana d`Arc la Maica Tereza

Cine au fost şi cum arătau muzele scriitorilor români. Poveştile femeilor care au inspirat opere celebre

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite