Fata care s-a smuls din ghearele morţii. Irina Popa, tânăra rănită grav în incendiul Colectiv, reînvaţă să trăiască

Fata care s-a smuls din ghearele morţii. Irina Popa, tânăra rănită grav în incendiul Colectiv, reînvaţă să trăiască

Irina Popa(dreapta), rănită grav în incendiul din Colectiv de pe 30 octombrie Foto:Facebook/Ionuţ Popa

Irina Popa, tânăra în vârstă de 25 de ani din Călăraşi, aflată la un pas de moarte după tragedia din Colectiv, face paşi mici spre recuperare. La o lună de la nenorocirea, fata a reuşit să se smulgă din ghearele morţii. Internată la spitalul Floreasca din Capitală, Irina Popa demonstrează în fiecare zi că este o luptătoare.

Ştiri pe aceeaşi temă


De mai bine de o săptămână, progresele pe care le face sunt uimitoare. Ea încearcă să revină la viaţa de dinainte de 30 octombrie şi munceşte din răsputeri în ceea ce priveşte restabilirea echilibrului corpului şi a tonusului muscular.
Familia fetei este în al nouălea cer. După zile întregi de plans, nesomn şi rugăciuni, minunea s-a întâmplat. “Am sunat pe seară la Spitalul de Urgenţă Floreasca, la salonul în care este internată Irina, în cadrul secţiei ATI, şi asistenta mi-a făcut surpriza să mi-o paseze pe sora mea la receptor, bineînţeles după ce Irina s-a deplasat către telefon. E vocea ei! E Irina! Abia aştept să o vizitez mâine! Fii tare, Irina! Suntem toţi alături de tine!”, povesteşte Ionuţ, fratele Irinei.

Paşi mărunţi spre vindecare

În ultima săptămână, Irina a reînvăţat încetul cu încetul ce înseamnă să înghită, să respire fără ajutorul aparatelor şi să meargă.
Pentru recăpătarea tonusului muscular este obligatoriu ca fata să revină la poziţia verticală a corpului şi la un regim de mişcare normal. Pentru început, cu ajutor din partea asistentelor şi kinetoterapeuţilor de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, Irina a făcut plimbări scurte în salon, cu paşi măsuraţi.
“Rănile sunt spre vindecare, iar intern respiraţia revine la normal. Peste câteva zile se va încheia şi perioada de risc septic ridicat şi sperăm ca Irina să petreacă sărbătoarea de Moş Nicolae în afara Secţiei Terapie Intensivă”, povesteşte familia.

Nu a putut fi transferată în străinătate

Irina Popa s-a aflat pe 30 octombrie în club Colectiv, alături de mai mulţi prieteni, la lansarea celui de-al doilea album al trupei Goodbye to Gravity. Ea fost rănită grav, a fost internată în stare critică la spitalul Floreasca din Capitală, având arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, dar şi ale căilor respiratorii. Evaluată de medici străini, tânăra nu a putut fi transportată în străinătate deoarece i s-ar fi pus şi mai mult viaţa în pericol şi nu ar fi rezistat transferului cu avionul. Familia a decis să fie tratată în continuare de medicii români care fac tot posibilul pentru a-i reda sănătatea.

Incendiul devastator din 30 octombrie, din club Colectiv a ucis pe loc 27 de tineri şi a rănit alţi peste o sută. În cele 30 de zile care s-au scurs de la tragedie, încă 31 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza arsurilor grave. Conform ultimelor informaţii, numărul deceselor provocate de incendiul din club Colectiv a ajuns la 60. În spitalele din Bucureşti mai sunt internaţi 11 răniţi din Colectiv, care se află în stare critică şi gravă, alţi 33 fiind în stare stabilă. De asemenea, 29 de victime sunt internate în unităţi medicale din străinătate.
 

Vă recomandăm şi:

Momente groaznice pentru tânăra din Călăraşi, rănită grav în incendiul din club Colectiv. Irina Popa nu poate vorbi şi nu înţelege de ce se află în spital

Tânăra din Călăraşi aflată în stare critică după incendiul din Clubul Colectiv şi-a revenit. Irina Popa nu-şi aminteşte nimic de tragedia din 30 octombrie

Clipe cumplite pentru fata rănită grav în incendiul din club Colectiv. Starea Irinei Popa s-a agravat, deşi medicii îi dădeau şanse de recuperare

Tânăra care luptă să trăiască după incendiul din club Colectiv are şanse să-şi revină: "Am comunicat cu Irina. Eu cu vorbe, ea cu lacrimi mari!"

„Premoniţia“ sinistră a solistului trupei Goodbye to Gravity, cu câteva zile înainte de tragedia din Colectiv: „Nu ţinem neapărat să murim aici“

Rugăciuni pentru Irina, victimă a incendiului din Clubul Colectiv. Tânăra este în stare critică la Spitalul Floreasca

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările