Fata care s-a născut a doua oară: tânăra din Călăraşi rănită grav în clubul Colectiv a fost externată din spitalul Floreasca

Fata care s-a născut a doua oară: tânăra din Călăraşi 
rănită grav în clubul Colectiv a fost externată din spitalul Floreasca

Irina Popa (dreapta) a învins moartea Foto:Facebook/Ionuţ Popa

Lacrimi de bucurie au curs pentru Irina Popa, tânăra din Călăraşi rănită grav în incendiul din club Colectiv. La 45 de zile de la nenorocire, fata s-a întors acasă. Ea a fost externată din spitalul Floreasca marţi, 15 decembrie.

Familia tinerei anunţase încă de săptămâna trecută despre externarea Irinei, însă nu ştiau în ce zi exact va pleca acasă. Pentru că se simte din ce în ce mai bine, iar rănile se vindecă fără complicaţii, fără infecţii, Irina va putea petrece sărbătorile în mijlocul familiei.

“În ultimele zile starea ei s-a îmbunătăţit vizibil, astfel încât, odată cu venirea protecţiilor pentru zonele externe arse, a putut părăsi Spitalul de Urgenţă Floreasca. Irina a lăsat în urmă durerea şi suferinţa specifice pacienţilor arşi şi se pregăteşte să înceapă perioada de recuperare”, povesteşte Ionuţ Popa, fratele Irinei.

Revine la spital pentru recuperare

Fata va reveni însă pentru recuperare, iar externarea este doar o mică vacanţă. În aceste moment de bucurie, familia îşi exprimă din nou recunoştinţa faţă de toţi cei care au contribuit la salvarea Irinei.

“Irina se desparte pentru moment de noii ei prieteni, cadrele medicale, care au avut grijă ea să supravieţuiască tragediei de la ‪#‎colectiv‬ şi i-au oferit cea mai bună îngrijire şi medicaţie de care putea avea parte. Este momentul să le mulţumim din inimă tuturor OAMENILOR de la Spitalul de Urgenţă Floreasca - profesori, medici, asistente, infirmiere, brancardieri, paznici şi femei de serviciu. În perioada ce a trecut de la 30 octombrie, foarte mulţi oameni au fost alături de Irina şi familia noastră cu gânduri pozitive, încurajări şi vorbe de alinare a suferinţei. Tuturor le adresăm mulţumiri şi recunoştinţa noastră pentru toată susţinerea!”, a anunţat familia.

De asemenea, Irina a primit şi sprijin financiar pentru perioada spitalizării, şi, mai ales, pentru cea care se apropie, de recuperare. Sute de oameni de bine au donat diverse sume de bani: rude, colegi, prieteni, cunoştinţe, sau chiar oameni care nu cunoaşte familia Popa, dar care au fost profund marcaţi de suferinţa prin care trec.

Se simte din ce în ce mai bine

Evoluţia pozitivă a fetei a fost o surpriză pentru toată lumea. Ea a depăşit faza de pacient critic sau foarte grav, aşa cum fusese la internare, motiv pentru care a fost lăsată să plece acasă. Cea mai bună veste este că se simte din ce în ce mai bine. Zilele cumplite au fost date uitării, iar Irina s-a născut a doua oară. Ea a învăţat practic să retrăiască: să respire, să vorbească, să mânânce singură, să meargă, să-şi controleze emoţiile, dar mai ales să aibă puterea de a trece peste tragedie.

Nu a putut fi transferată în străinătate

Irina Popa, 25 de ani, s-a aflat pe 30 octombrie în club Colectiv, alături de mai mulţi prieteni, la lansarea celui de-al doilea album al trupei Goodbye to Gravity. Ea fost rănită grav, a fost internată în stare critică la spitalul Floreasca din Capitală, având arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, dar şi ale căilor respiratorii. Evaluată de medici străini, tânăra nu a putut fi transportată în străinătate deoarece i s-ar fi pus şi mai mult viaţa în pericol şi nu ar fi rezistat transferului cu avionul. Familia a decis să fie tratată în continuare de medicii români care fac tot posibilul pentru a-i reda sănătatea.

Incendiul devastator din 30 octombrie, din club Colectiv a ucis pe loc 27 de tineri şi a rănit alţi peste o sută. De atunci, zeci de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza arsurilor grave. Conform ultimelor informaţii, numărul deceselor provocate de incendiul din club Colectiv a ajuns la 62. În spitalele din Bucureşti mai sunt internaţi 11 răniţi din Colectiv, care se află în stare critică şi gravă, alţi 33 fiind în stare stabilă. De asemenea, 29 de victime sunt internate în unităţi medicale din străinătate.
 
Vă recomandăm şi:

Bucurie fără margini în familia fetei rănite grav în Colectiv: „Irina a vorbit pentru prima dată în ultimele 25 de zile!“

Momente groaznice pentru tânăra din Călăraşi, rănită grav în incendiul din club Colectiv. Irina Popa nu poate vorbi şi nu înţelege de ce se află în spital

Tânăra din Călăraşi aflată în stare critică după incendiul din Clubul Colectiv şi-a revenit. Irina Popa nu-şi aminteşte nimic de tragedia din 30 octombrie

Clipe cumplite pentru fata rănită grav în incendiul din club Colectiv. Starea Irinei Popa s-a agravat, deşi medicii îi dădeau şanse de recuperare

Tânăra care luptă să trăiască după incendiul din club Colectiv are şanse să-şi revină: "Am comunicat cu Irina. Eu cu vorbe, ea cu lacrimi mari!"

„Premoniţia“ sinistră a solistului trupei Goodbye to Gravity, cu câteva zile înainte de tragedia din Colectiv: „Nu ţinem neapărat să murim aici“

Rugăciuni pentru Irina, victimă a incendiului din Clubul Colectiv. Tânăra este în stare critică la Spitalul Floreasca

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: