Expoziţie de pictură în foaierul Consiliului Judeţean. Imagini inedite din oraşul de altădată

Expoziţie de pictură în foaierul Consiliului Judeţean. Imagini inedite din oraşul de altădată

Expoziţia se deschide pe 23 septembrie FOTO MDJ

Iubitorii de artă sunt invitaţi sâmbătă, 23 septembrie, la muzeu, la deschiderea expoziţiei „ Călăraşiul în picture de altădată “. Evenimentul este organizat în Foaierul Consiliului Judeţean Călăraşi, str. 1 Decembrie 1918 nr.1.

Ştiri pe aceeaşi temă


Călăraşiul vechi are un peisaj la fel ca cel al Balcicului, apa se alătură zonelor împădurite, casele vechi şi străzile înguste dobândind calităţi plastice în bătaia soarelui.
Artiştii care au pictat oraşul de pe malul Borcei au fost atraşi de frumuseţea caselor oamenilor înstăriţi ai vremii, dar şi de locuinţele mai modeste ale pescarilor.

“Aceste două elemente au creat pe pânzele lor viziuni distincte, conforme cu spiritul şcolii de artă modernă românească, în care era păstrată linia figurativului interpretat, în care accentul cade pe culoarea aşezată pe armătura desenului sau care pur şi simplu dezvoltă pete mari de culoare, devenind o sinteză de mijloace de expresie. Tonuri locale, griuri colorate şi contraste cromatice redefinesc pitorescul acestei aşezări care îmbină astăzi constructii contemporane cu vechi elevaţii arhitectonice. Puncte de reper precum prefectura, portul, zone ascunse pe care plutesc bărcile pescarilor, case de patrimoniu sau pur şi simplu elemente simbolice, au fost remarcate de artiştii care prin sensibilitatea talentului lor au reuşit să redea, odată în plus, frumuseţea acestor locuri”, explică Ana Maelia Dincă, de profesie critic de artă.

Autorii lucrărilor expuse sunt astăzi nume de referinţă în arta contemporană românească: Gabriela Aniţei, Cezar Atodiresei, Corneliu Ratcu, Radu Şerban, Elena Constantinescu, Aurel Nicolescu, Cătălin Bălescu, Florin Bârză, Adriana Boerescu, Dalia Bialcovski, Milotoi Liliana.
 

Vă recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările