Expoziţie de artă plastică, vernisată vineri, 2 august, la muzeu

Expoziţie de artă plastică, vernisată vineri, 2 august, la muzeu

Expoziţia se deschide pe 2 august la Muzeul Dunării de Jos FOTO MDJ

Vineri, 2 august, la ora 13.00,  la sediul Muzeului Dunării de Josdin str. Progresului, 4 are loc vernisajul expoziţiei de artă plastică- Cristi Şişman.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
”Arta lui Cristi Şişman înseamnă nu numai pictură, ci şi colaj, ambele evaluate în expresia unei avangarde, în cadrul căreia primează conceptul şi redarea directă a unor idei. Folosind culoarea în trăsături minimale, succinte şi eliptice, artistul îşi resetează discursul vizual într-o exprimare emfatică, neechivocă şi retorică în raport cu modul personal de percepere a realităţii. 
De origine română, dar cetăţean austriac, Cristi Şişman revine în ţară cu expoziţia de la Muzeul Dunării de Jos, care arată publicului preocupările sale în a fi diferit în fiecare lucrare, în care caută noi sensuri existenţiale. Într- o structurare clară a compoziţiei, de un echilibru căutat, adesea cu inserţii de tuşe ritmice, învăluite în picturalitate, artistul porneşte de la formula vizuală figurativă, ajungând la noţiuni abstracte în exprimarea plastică”, a precizat critical de artă Ana Amelia Dincă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările