Expoziţie de artă plastică, vernisată la Muzeul Dunării de Jos, de Ziua Culturii Naţionale

Expoziţie de artă plastică, vernisată la Muzeul Dunării de Jos, de Ziua Culturii Naţionale

Expoziţie de artă plastică la Muzeul DUNării de Jos FOTO MDJ

Muzeul Dunării de Jos invită iubitorii artei sâmbătă, 15 ianuarie, ora 13.00, la vernisajul expoziţiei Metamorfoze, semnată de artistul plastic călărăşean George Iulian Bădiţescu. Evenimentul este dedicată Zilei Culturii Naţionale.

Conform Muzeului Dunării de Jos din Călăraşi, portofoliul artistic al tânărului George Iulian Bădiţescu cuprinde o implicare susţinută în activitatea expoziţională de la Muzeul Dunării de Jos şi Biblioteca Judeţeană "Alexandru Odobescu". 
 
Absolvent al profilului de arte plastice al Liceului Pedagogic "Ştefan Bănulescu" din Călăraşi, unde a studiat cu profesorul Silviu Ioan Soare, acesta este acum student în anul I, la Secţia de artă monumentală a Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, clasa profesorului Ionuţ Achiţenie. Astfel îşi continuă ucenicia artistică şi demersul expoziţional, prin care oferă publicului o parte dintre recentele lucrări, realizate pentru mapa de admitere la facultate şi alte noi compoziţii în care observăm pasiunea sa pentru pictură.
 
„În spatele demersului său stă exerciţiul desenului, studiul de atelier, înţelegerea criteriilor de structurare a imaginii bidimensionale, care să confere expresivitate creaţiei sale. Aşa cum observăm, expoziţia lui George Iulian Bădiţescu este o reconectare la genurile consecrate ale artei. Portretul, natura statică, peisajul redefinesc armoniile cromatice şi variatele modalităţi de aplicare a tuşei şi petei de culoare, aşezate în cadrul unui figurativ interpretat, de manieră modernă.
 
George Iulian Bădiţescu face parte din prima generaţie de absolvenţi de profil artistic de la Liceul Pedagogic Ştefan Bănulescu din Călăraşi, a cărei temelie a fost pusă de profesor Vasilica Puran, director la acea vreme. Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu al Muzeului Dunării de Jos de promovare a tinerelor talente călărăşene", explicat criticul de artă Ana Amelia Dincă. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Noaptea la muzeu: Un italian beat a fost prins în timp ce încerca să intre în Muzeul „Colecţiilor de Artă” din Bucureşti în noaptea de Revelion

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările