Expoziţie de acuarelă, vernisată sâmbătă, 12 octombrie, la Muzeul Dunării de Jos

Expoziţie de acuarelă, vernisată sâmbătă, 12 octombrie, la Muzeul Dunării de Jos

Expoziţie de acuarelă la Muzeul Dunării de Jos din Călăraşi FOTO MDJ

Muzeul Dunării de Jos vă invită sâmbătă, 12 octombrie, ora 14.00, la sediul din str. Progresului, nr. 4, la vernisajul Expoziţiei de acuarelă – Felicia Huideş.

„Experienţa domniei sale în zona acuarelei şi picturii este relativ recentă, însă pasiunea pentru acest domeniu îl are de mică. În clasa a VII-a, profesoara de desen a remarcat talentul pe care Felicia îl avea pentru această discipină şi i-a recomandat să meargă la Liceul de Arte ‘Nicolae Tonitza’, dar mama domniei sale a spus că aceasta nu e o meserie serioasă şi că ar trebui să se orienteze către un domeniu serios. Iată că domnia sa a absolvit Facultatea de Fizică, este profesoară de fizică şi acum a început să se aplece serios către artele frumoase.

Expoziţia este una bună, care s-a conturat, din punct de vedere tehnic, într-un mod foarte frumos. Lucrările par ca nişte bijuterii, acuarela este de o mare fragilitate şi sensibilitate, domnia sa ştie drumul pe care să îl urmeze. Face eforturi să îşi diversifice discursul plastic în zona esteticului. Temele pe care le abordează sunt cele consacrate: natura statică, peisajul, am văzut şi un portret în creion. Am observat că stilul domniei sale merge către o interpretare profundă şi în anumite compoziţii încearcă să folosească un discurs aproape abstract. Este foarte apropiată de zona aceasta a naturii. Este o iubitoare a culorii. Drumul pe care a pornit este unul care merită continuat”, spune criticul de artă Ana Amelia Dincă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: