Expoziţia de icoane "Suflet de copil", vernisată la Colegiul Economic. Elevii sunt autorii creaţiilor plastice

Expoziţia de icoane

Expoziţia de icoane " Suflet de copil," vernisată joi, 13 iunie, la Colegiul Economic din Călăraşi FOTO Prof. Mariana Voinea

La Colegiul Economic din Călăraşi a avut loc joi, 13 iunie, vernisajul expoziţiei de icoane pe sticlă. Au fost prezentate 60 de icoane realizate cu elevii claselor a III-a şi a IV-a, coordonaţi de prof. Maria Radu şi Mariana Voinea.

 
Icoanele au surprins şi momente care au marcat istoria bisericească – Naşterea  şi Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, Bunavestirea, Naşterea Sf. Ioan Botezătorul, Răstignirea şi Învierea Domnului. „A fost o experienţă unică pentru fiecare dintre ei, descoperind în acest fel, în unele cazuri, talente ascunse într-ale picturii, şi exersând răbdarea, perseverenţa şi atenţia la detalii. 
 
Cu această ocazie s-a lansat şi auxiliarul didactic „Suflet de copil” ce cuprinde creaţii literare şi plastice realizate de elevii celor două clase. Auxiliarul va putea fi o sursă de inspiraţie pentru activitatea viitoare a copiilor, dar şi a cadrelor didactice”, a explicat prof. Mariana Voinea.
 
Vernisajul expoziţiei „Suflet de copil”şi lansarea de carte au avut loc în prezenţa unui numeros public format în mare parte din părinţi şi bunici ai copiilor. La eveniment a participat din partea ISJ Călăraşi, inspector pentru învăţământ primar, prof. Melania Vulpoiu. De asemenea, din parta şcolii au participat: director, prof. Cârjilă Daniel, prof. religie Ciprian Borcea, bibliotecar Hordei Angela.
 
„Activitatea  a fost un eveniment artistic, dar mai ales emoţional. Privind aceşti copii este aproape imposibil să nu poţi vedea în sufletul lor Raiul lui Dumnezeu. O picătură din acest Rai ei au aşezat-o în creaţiile literare, în desenele regăsite în auxiliarul didactic şi mai ales în icoanele pe care le-au pictat”, spune Mariana Voinea. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările