Expoziţia de fotografie "Cu apele curate", vernisată vineri, 6 august, la muzeu

Expoziţia de fotografie

Expoziţia, vernisată pe 6 august, la Muzeul Municipal Călăraşi FOTO Facebook/PMC

Vineri, 6 august, la ora 17.00, la Muzeul Municipal Călăraşi va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie „Cu Apele Curate”, realizată de fotograful Vlad Bâscă în anul 2019 într-o tabăra de ecologizare din Delta Dunării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Manifestarea face parte din programul „Cu Apele Curate”, lansat în 2019 ca un apel la implicare în combaterea şi prevenirea poluării cu plastic a apelor Dunării, adresat membrilor comunităţilor şi autorităţilor publice din localităţile riverane.
 
Programul este derulat de Asociaţia Mai Mult Verde, cu susţinerea Lidl România. La realizarea evenimentului de la Călăraşi au contribuit Primăria Municipiului Călărăşi, Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă Dunărea de Jos, AISSER Călăraşi, 3 Smoked Olives Island Festival şi Asociaţia Pământeni. Cu ocazia vernisării expoziţiei va avea loc şi proiecţia unui film documentar tematic.
 
Estimările arată că în 2050 vom avea în apele planetei mai mult plastic decât peşte. România este în trendul mondial, deci nu stăm bine deloc.
 
Evaluările ARBDD – Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării – vorbesc despre 1533 tone de plastic transportate anual pe Dunăre, fluviul ce adună aproape tot ce curge prin ţara noastră. Până la Dunăre şi pe lângă ea, curgerile de apă sau lacurile de orice fel, acumulează cantităţi imense de plastic, iar asta duce la distrugerea biodiversităţii acvatice, scăderea drastică a calităţii apelor din care ne alimentăm şi deteriorarea peisajului.
 
Proiectul „Cu apele curate” vizează atât poluarea istorică, prin acţiuni de colectare a plasticului deja existent în albia fluviului, cât şi măsuri de prevenire şi combatere a deversărilor viitoare. Pentru a lupta cu un debit de 4,2 tone/zi de deşeuri, sunt necesare acţiuni extinse şi menţinute pe un termen lung, în tot bazinul Dunării şi al afluenţilor săi, atât în România, cât şi în celelalte ţări riverane. 
 
Vă mai recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările