Exponatul lunii la Muzeul Dunării de Jos: macheta vasului amiral al flotei engleze HMS Victory

Exponatul lunii la Muzeul Dunării de Jos: macheta vasului amiral al flotei engleze HMS Victory

Macheta este realizată de un inginer călărăşean pasionat de navomodelism

Un inginer, pasionat de navomodelist, le face o bucurie călărăşenilor expunând la Muzeul Dunării de Jos macheta vasului amiral al flotei engleze HMS Victory. Lucrarea creată de ing. Titus Cristescu va putea fi admirată toată luna decembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă


Macheta este realizată manual, la scara 1:50, din lemn de fag, tei, paltin şi brad de către Titus Cristescu, specialist în aviaţie şi turism, cu o mare pasiune pentru navomodele.  Aceasta este a treia colaborare dintre pasionatul navomodelist şi Muzeul Dunării de Jos.

HMS Victory a fost nava amiral a flotei britanice în Bătălia de la Trafalgar, sub comanda amiralului Horatio Nelson. Construcţia ei a început în anul 1759 şi a fost lansată la apă în anul 1765.
Bătălia navală a avut loc la 21 octombrie 1805, în largul Capului Trafalgar, Spania. Ea a avut loc între flota Regatului Unit şi flota unită franco – spaniolă, rezultatul ei fiind înfrângerea aliaţilor franco - spanioli, dar şi moartea amiralului Nelson. Expoziţia va fi deschisă la sediul muzeului din strada Progresului nr. 4 şi până la sfârşitul lunii decembrie, în fiecare zi, între orele 10.00 – 18.00.
 

Vă recomandăm şi:

Expoziţie inedită. Cele mai interesante proiecte de arhitectură, la Muzeul Municipal, pe 30 septembrie

O sală la muzeu, în memoria lui Ion Sălişteanu. Renumitul artist plastic a realizat peste 4.000 de lucrări

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările