Evaziune fiscală. Aproape 2 tone de făină şi cozonaci, confiscate de poliţişti

Evaziune fiscală. Aproape 2 tone de făină şi cozonaci, confiscate de poliţişti

Cozonaciifără acte au fost confiscaţi FOTO IPJ Călăraşi

Înainte de Paşte, poliţiştii au înteţit controalele în magazinele de patiserie şi cofetărie. În urma raziilor pentru verificarea legalităţii achiziţiei, prelucrării şi comercializării produselor, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au demarat cercetări pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală şi au indisponibilizat peste 1,7 tone de materie primă şi produse.


Premergător sărbătorilor pascale poliţiştii desfăşoară acţiuni pentru protejarea populaţiei împotriva actelor ilicite de comerţ cu produse alimentare specifice.

Ieri, în urma controlului efectuat la punctele de lucru ale unei societăţi comerciale din municipiul Călăraşi au fost depistate 1.100 kg de materie primă, peste 600 kg de produse semipreparate de cofetărie şi 325 cozonaci pentru care administratorul nu a putut prezenta la momentul verificărilor documente de provenienţă sau rapoarte de producţie, reţetare şi note intrare-recepţie. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi au demarat cercetări pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Sancţiuni de 6.000 de lei

De asemenea, au fost indisponibilizate produsele în valoare de peste 44.000 lei şi au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.000 lei conform OUG 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. În urma acţiunilor desfăşurate în ultimele zile, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au aplicat alte 36 de sancţiuni contravenţionale pentru comiterea de fapte de natură economică, valoarea totală a amenzilor depăşind 400.000 lei.
 

Vă recomandăm şi:

Evaziune fiscală cu legume şi fructe. O tonă de marfă a fost confiscată, razii de amploare la comercianţi

Două tone de carne fără acte, confiscate. Patronii abatorului unde a fost găsită şi marfă expirată, cercetaţi pentru evaziune

Două tone de carne, confiscate de poliţişti. Controale de amploare ale inspectorilor sanitar veterinari în târguri

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările